Ο Idris Elba ίδρυσε την δική του δισκογραφική

idris-elba Jordan Strauss
ΤΕΤΑΡΤΗ, 04 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018

Ο Γαλλοκαμερουνέζος James BKS θα κυκλοφορήσει το πρώτο του single με τίτλο «Kwlele» μέσω της νεοσύστατης 7Wallace Music.

Μπορεί να είναι κυρίως γνωστός για τις ερμηνείες του μπροστά από τις κάμερες, αλλά ο Idris Elba έχει ένα πάθος για την μουσική, έχοντας κυκλοφορήσει ένα EP το 2006 και συνεργαστεί με μεγάλα ονόματα όπως τον Pharoahe Monch και τους Mumford & Sons. Ο Βρετανός ηθοποιός αποφάσισε να ασχοληθεί πιο σοβαρά με την μουσική και ίδρυσε την δική του δισκογραφική εταιρεία, την 7Wallace Music.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Elba στο Billboard, ο πρώτος καλλιτέχνης που υπέγραψε συμβόλαιο με την νεοσύστατη εταιρεία του είναι ο Γαλλοκαμερουνέζος James BKS, ο οποίος έχει συνεργαστεί στο παρελθόν ως παραγωγός με τον P Diddy και τον Talib Kweli. Το τελευταίο διάστημα ζει στο Παρίσι και έχει συνθέσει μουσική για διαφημίσεις των Yves Saint-Laurent, Prada και Giorgio Armani, καθώς και την μουσική επένδυση για τις γαλλικές ταινίες «La Taularde» και «Le Gang Des Antillais».

7Wallace Music

O James BKS είναι ο πρώτος καλλιτέχνης της 7Wallace Music.

«Ο James είναι ένα σπάνιο εύρημα. Οι hip-hop ευαισθησίες του περνούν στην άλλη μουσική που δημιουργεί, είναι ευχάριστο άτομο στις συνεργασίες και θα είναι ένας δυνατός καλλιτέχνης στο μέλλον. Είναι τεράστια κίνηση για την 7Wallace, μια μικρή ανεξάρτητη δισκογραφική» σχολίασε ο Elba.

Ο James BKS θα κυκλοφορήσει το πρώτο του single με τίτλο «Kwlele» την Παρασκευή 13 Ιουλίου, με συμμετοχές του πατέρα του και Afro-jazz σαξοφωνίστα Manu Dibango, της Γαλλοβιετναμέζας τραγουδίστριας Mai Lan και του Καναδού ράπερ και παραγωγού Allan Kingdom. Το τραγούδι είναι αφιερωμένο στην εθνοτική ομάδα των Kwele, οι οποίοι ζουν στην Γκαμπόν, το Κογκό και το Καμερούν.

«Θέλω ο κόσμος να γνωρίσει την πορεία μου. Το τραγούδι είναι μια μουσική απάντηση στις εσωτερικές αναζητήσεις μου. Επιτέλους μπορώ να είμαι περήφανος για τις ρίζες μου και να πω ότι αυτή η μουσική είναι εξολοκλήρου εγώ» δήλωσε ο James BKS για την επικείμενη κυκλοφορία του πρώτου single του.