Ο σκηνοθέτης του «Whitney» μιλά την ζωή της Whitney Houston μακριά από τις κάμερες

whitney-houston
ΠΕΜΠΤΗ, 05 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018

Το ντοκιμαντέρ του Kevin Macdonald ρίχνει φως στις σχέσεις και την προσωπικότητα της μεγάλης τραγουδίστριας.

Η τελευταία σκηνοθετική δουλειά του Kevin Macdonald είναι ένα ντοκιμαντέρ για την Whitney Huston, το «Whitney», το οποίο αποκαλύπτει πολλές από τις άγνωστες πτυχές της προσωπικής ζωής της μεγάλης τραγουδίστριας. Το ντοκιμαντέρ έχει ήδη προβληθεί σε φεστιβάλ και σύντομα θα κάνει την πρεμιέρα του στις αίθουσες για το ευρύ κοινό.

Μιλώντας στο NME, ο Macdonald τόνισε πως στόχος της ταινίας του ήταν να αναδείξει την Whitney πίσω από το δημόσιο πρόσωπο της και ανακαλύψει τι ώθηση μια τόσο ταλαντούχα γυναίκα στον θάνατο. Αυτό που τελικά έπεισε τον σκηνοθέτη να γυρίσει το ντοκιμαντέρ ήταν το γεγονός ότι πολλοί στενοί συνεργάτες της του εξομολογήθηκαν πως «ποτέ δεν κατάλαβαν» την Whitney. Αν και δεν ήταν ποτέ θαυμαστής της, ο Macdonald εξήγησε πως του είχε κάνει εντύπωση το αστείρευτο ταλέντο της και η παρουσία της στα μίντια.

Shutterstock / J Stone

Παρά το γεγονός ότι η ταινία ρίχνει φως στην προσωπική ζωή της Houston, ο σκηνοθέτης αποκάλυψε στην πρόσφατη συνέντευξη του πως έμαθε πολλά πράγματα που ενδεχομένως θα δυσαρεστούσαν την οικογένεια της τραγουδίστριας, όπως η σεξουαλικότητα και ο οξύθυμος χαρακτήρας της. Πολλά από τα αποσπάσματα του ανέκδοτου οπτικοακουστικού υλικού που χρησιμοποίησε δείχνουν μια αρκετά διαφορετική Houston από την «αγγελική» φυσιογνωμία που είχε αναπτύξει.

Στην συνέχεια ο σκηνοθέτης μίλησε για το τι δεν κατάφερε να συμπεριλάβει στο ντοκιμαντέρ του, όπως την σχέση που φέρεται να είχε με την Robyn Crawford. Στο ντοκιμαντέρ αναφέρεται πως οι δύο είχαν σχέση στα κρυφά για χρόνια και παρά το γεγονός ότι η Crawford έδειξε προς στιγμήν ενδιαφέρον να μιλήσει για αυτήν, τελικά αποφάσισε να μην συμμετάσχει στο ντοκιμαντέρ.

Η συζήτηση αναπόφευκτα πήγε στην την θυελλώδη σχέση της τραγουδίστριας με τον Bobby Brown, ο οποίος εμφανίζεται στο ντοκιμαντέρ και μιλά για τα χρόνια που πέρασε μαζί της. Ο σκηνοθέτης από την πλευρά του δεν ήθελε να σχολιάσει τον χαρακτήρα του Brown, συμπληρώνοντας όμως δεν θεωρεί πως ήταν απαραίτητα «ο κακός» της σχέσης και ότι η Whiteny δεν ήταν «η αθώα πριγκίπισσα» όπως παρουσιαζόταν στον τύπο της εποχής.

«Η αντίληψη των tabloid ήταν λανθασμένη για πολλά πράγματα, όπως την σχέση με την Robyn. Η φήμη ήταν πως η Whitney ήταν γκέι και πως η μουσική βιομηχανία την εξανάγκασε να γίνει στρέιτ. Βλακείες, η Whitney ήταν αμφισεξουαλική ή “ρευστή”. Αγαπούσε την Robyn και μετά αγαπούσε τον Bobby. Η ιδέα ότι δεν αγαπούσε τον Bobby είναι προφανώς γελοία» υπογράμμισε ο Macdonald. Kλείνοντας ο σκηνοθέτης σχολίασε πως νιώθει «μεγάλη συμπόνια για αυτήν τώρα, γιατί με την κατανόηση έρχεται η συμπόνια» και ότι εκτιμά πολύ περισσότερο την φωνή της και τον τεράστιο κοινωνικό αντίκτυπο που είχε η παρουσία της.