Άνοιξε ξανά ο φάκελος της δολοφονίας του Tupac Shakur

tupac A CROLLALANZA
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 06 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018

Η πρόσφατη συνέντευξη του Keefe D έδωσε νέα ώθηση στις έρευνες της αστυνομίας του Λας Βέγκας.

Έχουν περάσει σχεδόν 28 χρόνια από την δολοφονία του χαρισματικού ράπερ Tupac Shakur στο Λaς Βέγκας, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει βρεθεί ο ένοχος. Η υπόθεση παραμένει άλυτη καθώς οι αρχές έκαναν σφάλματα κατά την διάρκεια των ερευνών και επειδή πολλοί αυτόπτες μάρτυρες έδειξαν απρόθυμοι να καταθέσουν στα δικαστήρια από τον φόβο αντιποίνων.

Σύμφωνα όμως με ρεπορτάζ του τηλεοπτικού καναλιού KNTV, οι αστυνομικές αρχές του Λας Βέγκας έχουν ανοίξει ξανά τον φάκελο του φόνου, μετά την πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε ο ράπερ Keefe D, του οποίου το πραγματικό όνομα είναι Keith Davis. Μιλώντας στα πλαίσια συνέντευξης για το ντοκιμαντέρ «Unsolved: The Tupac and Biggie Murders», ο Davis τόνισε πως πάσχει από καρκίνο και δεν έχει πλέον τίποτα να χάσει.

Netflix

«Βγαίνω τώρα να μιλήσω γιατί έχω καρκίνο και δεν έχω τίποτα άλλο να χάσω. Το μόνο που με νοιάζει τώρα είναι η αλήθεια» δήλωσε ο Davis.

Σύμφωνα με τον Davis, ο ίδιος καθόταν στην θέση του συνοδηγού στην Cadillac που χρησιμοποιήθηκε στην drive-by δολοφονία, ενώ στο πίσω κάθισμα καθόταν ο ανιψιός του Orlando Anderson και άλλος ένας άνδρας. Στην συνέντευξη του ο Davis απέφυγε να κατονομάσει ποιος πυροβόλησε τον Tupac από το πίσω κάθισμα, προφασιζόμενος τον «κώδικα των δρόμων».

Λίγες ώρες πριν τον φόνο, οπτικοακουστικό υλικό από κάμερες ασφαλείας έξω από το MGM Grand Hotel δείχνουν τον Anderson να παλεύει με τον Shakur και άλλους άνδρες. Οι αρχές θεώρησαν τον Anderson βασικό ύποπτο για τον φόνο, όμως στην διάρκεια της έρευνας φάνηκε πως δεν είχε τελικά εμπλοκή. Ο ίδιος ο Anderson ισχυριζόταν πως ήταν αθώος, αλλά σκοτώθηκε το 1998 σε συμπλοκή συμμοριών.

Οι αστυνομικές αρχές του Λας Βέγκας διέψευσαν εν μέρει το ρεπορτάζ του τοπικού τηλεοπτικού σταθμού, τονίζοντας πως δεν βρίσκονται κοντά στην σύλληψη υπόπτου. Σε δήλωση του στο Hollywood Reporter, εκπρόσωπος της αστυνομίας εξήγησε πως παράλληλα με την πρόσφατη συνέντευξη, οι έρευνες συνεχίζονται τους τελευταίους μήνες και η υπόθεση παραμένει ανοιχτή.