O Elton John έφερε κοντά Donald Trump και Kim Jong-Un

donald-trump-elton-John-kim-Jong-un
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 06 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018

Ο Αμερικάνος πρόεδρος δώρισε ένα αντίγραφο του κλασικού single «Rocket Man» στον Βορειοκορεάτη ηγέτη.

Οι ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ των ΗΠΑ και της Βόρειας Κορέας αποτελούν μια από τις πιο σημαντικές πολιτικές εξελίξεις της χρονιάς, δεδομένης μάλιστα της έντασης μεταξύ των δύο χωρών με αφορμή το πυρηνικό πρόγραμμα της ασιατικής χώρας. Ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump είχε αποκαλέσει τον Βορειοκορεάτη ηγέτη Kim Jong-Un «μικρό rocket man» μέσω του Twitter.

AP

Οι δύο ηγέτες συναντήθηκαν στην Σιγκαπούρη στις 12 Ιουνίου.

Κατά την διάρκεια της ιστορικής συνάντησης των αρχηγών των δυο κρατών γίνεται ανταλλαγή δώρων, όπως συνηθίζεται. Ο Trump επεφύλαξε ένα ιδιαίτερο δώρο για τον ομόλογο του, με ιδιαίτερο συμβολισμό: Ένα αντίγραφο του single «Rocket Man» που κυκλοφόρησε ο Elton John το 1972.

Σύμφωνα με την Νοτιοκορεάτικη Chosun Illbo, το «Rocket Man» αποτέλεσε θέμα συζήτησης κατά την διάρκεια του γεύματος μεταξύ Kim και Trump τον περασμένο μήνα, με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη να ομολογεί πως δεν γνώριζε το τραγούδι. Έτσι λοιπόν ο Trump αποφάσισε να του κάνει δώρο το κλασσικό single του Elton John.

REX

To «Rocket Man» είναι ένα από τα πιο γνωστά τραγούδια του Elton John και ο τίτλος της επερχόμενης ταινίας με θέμα την ζωή του.

Η αποκάλυψη του δώρου έγινε από τον υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Mike Pompeo, ο οποίος ταξίδεψε στην Πιονγιάνγκ την Πέμπτη για περεταίρω συνομιλίες. Ο Pompeo φέρεται να είχε εντολή από τον Trump να παραδώσει στον Kim το CD single του «Rocket Man», στο οποίο συμπεριλαμβάνεται ένα προσωπικό μήνυμα από τον Αμερικάνο πρόεδρο.