Στα δικαστήρια ο Donald Glover με την πρώην δισκογραφική του εταιρεία

donald-glover
ΔΕΥΤΕΡΑ, 09 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018

Η Glassnote Records ισχυρίζεται πως ο Childish Gambino τους χρωστά ποσοστά από τις ψηφιακές πωλήσεις της μουσικής του.

Εκτός από ένα από τα πιο σημαντικά ανερχόμενα ονόματα στον χώρο του κινηματογράφου, ο Donald Glover έχει ήδη ξεχωρίσει στην μουσική ως Childish Gambino. Μπορεί να έχει ανακοινώσει πως σκοπεύει να αποσυρθεί από την μουσική για να εστιάσει στον κινηματογράφο, αλλά πρόσφατα κυκλοφόρησε ένα πολυσυζητημένο βιντεοκλίπ για το τραγούδι «This Is America» και ετοιμάζει έναν νέο δίσκο.

Δείτε το νέο βιντεοκλίπ του Childish Gambino πατώντας εδώ.

Το μουσικό μέλλον του Glover όμως φαίνεται πως θα περιλαμβάνει και δικαστικές μάχες, αφού σύμφωνα με άρθρο του Variety, η πρώην δισκογραφική εταιρεία του, η Glassnote Records, κατέθεσε μήνυση εναντίον του. Η δισκογραφική ισχυρίζεται πως ο Childish Gambino δεν τους έχει καταβάλει τα ποσοστά που της αναλογούν από τις ψηφιακές πωλήσεις της μουσικής του από το 2012, με το ποσό να εκτιμάται στις 350.000 δολάρια.

YouTube

Το βιντεοκλίπ του «This Is America» έχει προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις και έντονες συζητήσεις για το περιεχόμενο του.

Η Glassnote Records έχει κυκλοφορήσει αρκετά mixtapes και τα τρία άλμπουμ του Glover – το «Camp» το 2011, το «Because The Internet» το 2013 και το «Awaken, My Love!» το 2016. Το συμβόλαιο μεταξύ των δύο πλευρών όμως έληξε το 2017 και ο καλλιτέχνης υπέγραψε με την RCA. Φαίνεται πως ο Glover αποφάσισε κάποια στιγμή ότι η Glassnote του δεν δικαιούται πλέον να λαμβάνει ποσοστά από τις ψηφιακές πωλήσεις των δίσκων του και ζήτησε από την SoundExchange – την μη-κερδοσκοπική εταιρεία που διαχειρίζεται και διανέμει τις πληρωμές δικαιωμάτων από ψηφιακές πωλήσεις μουσικής – να του στέλνει ολόκληρο το ποσό.

Στην αγωγή της η Glassnote ζητά από τα δικαστήρια της Νέας Υόρκης να αποφανθούν εάν η συμφωνία με τον Childish Gambino σε σχέση με τις πληρωμές δικαιωμάτων εξακολουθεί να ισχύει. Η εταιρεία τονίζει πως η δημιουργική και επιχειρηματική συμφωνία με τον καλλιτέχνη ήταν «παραγωγική και επικερδής», καθώς του έχει καταβάλει «περίπου δέκα εκατομμύρια δολάρια σε δικαιώματα» κατά την διάρκεια της συνεργασίας τους.