Ο Johnny Marr κατακεραυνώνει την (εν μέρει) επανένωση των Smiths

Johnny-marr Jim Ross
ΤΡΙΤΗ, 10 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018

«Ένιωσα σαν με έκλεψε κάποιος τον οποίο κάποτε γνώριζα» δήλωσε για το αποτυχημένο εγχείρημα του Mike Joyce.

Οι Smiths διαλύθηκαν πριν από τριάντα περίπου χρόνια, αλλά παραμένουν ένα από τα πιο αγαπημένα συγκροτήματα της εποχής. Μετά την διάλυση τους, οι δύο κεντρικοί συντελεστές του συγκροτήματος Morrissey και Johnny Marr έχουν ακολουθήσει τις δικές τους solo καριέρες με επιτυχία, καθιστώντας έτσι την προοπτική μιας επανένωσης ουσιαστικά αδύνατη.

Παρά το γεγονός ότι έχουν διαψευστεί οι κατά καιρούς φήμες για μια επανένωση, ο πρώην ντράμερ των Smiths, Mike Joyce αποφάσισε να διοργανώσει μια σειρά συναυλιών όπου μαζί με τον Andy Rourke και τον Craig Gannon θα έπαιζαν μαζί τα τραγούδια των Smiths με την συνοδεία της Manchester Camerata Orchestra. Η ανακοίνωση έγινε αποδεκτή τόσο με ενθουσιασμό, όσο και σκεπτικισμό, δεδομένου ότι οι Morrissey και Marr δεν συμμετείχαν.

Οι συναλίες ακυρώθηκαν μετά τις δηλώσεις του Rourke.

Τον περασμένο Ιανουάριο ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες της σειράς συναυλιών «Classically Smiths» για το καλοκαίρι, όμως το όλο εγχείρημα ακυρώθηκε μετά από δηλώσεις του Rourke, ο οποίος ισχυρίστηκε πως δεν είχε ποτέ εμπλοκή. Σε πρόσφατη συνέντευξη του στο Mojo, ο Johnny Marr αναφέρθηκε στο σχέδιο του Joyce, το οποίο χαρακτήρισε «φάρσα» που «έγινε προφανώς για τα λεφτά», ενώ τόνισε πως είναι ενδεικτικό ότι δεν τον συμβουλεύτηκαν καθόλου.

«Ένιωσα σαν με έκλεψε κάποιος τον οποίο κάποτε γνώριζα. Ευτυχώς εκείνοι οι τύποι δεν έτρεχαν το συγκρότημα όταν ήμασταν πραγματικά μαζί, ειδάλλως δεν θα είχαμε καταφέρει να παίξουμε μια συναυλία μαζί» υπογράμμισε με καυστικό τρόπο ο Marr για το αποτυχημένο reunion.