Dave Grohl: «Μακάρι να τραγουδούσα όπως ο John Lennon ή η Adele»

John-lennon-dave-grohl-adele
ΤΕΤΑΡΤΗ, 11 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018

Ο frontman των Foo Fighters μίλησε για τις μουσικές επιρροές του και την punk rock προσέγγιση του στο τραγούδι.

Ο Dave Grohl, αποκάλυψε σε πρόσφατη τηλεοπτική εμφάνιση του τα μουσικά πρότυπα του, καθώς και το πώς κατάφερε να κάνει την μετάβαση από ντράμερ σε τραγουδιστή. Κατά την διάρκεια της συνέντευξης ο Grohl ρωτήθηκε εάν ένιωθε καθόλου ανασφαλής για την φωνή του, όταν άρχισε να τραγουδά με τους Foo Fighters, μετά από χρόνια ως ο σιωπηλός ντράμερ των Nirvana.

«Μακάρι να μπορούσα να τραγουδήσω όπως ο John Lennon, η Adele ή ο Josh Groban» απάντησε ο Grohl και όπως εξήγησε στην συνέχεια, μεγάλωσε ακούγοντας «πραγματικά παράφωνη, θορυβώδη και τρελή punk rock». Έτσι λοιπόν πολλοί από τους αγαπημένους του τραγουδιστές δεν θεωρούνται «τραγουδιστές» από τον περισσότερο κόσμο.

Αυτό που του είχε κάνει εντύπωση από τους συγκεκριμένους τραγουδιστές ήταν το ωμό πάθος πίσω από την ερμηνεία τους και η «ομορφιά στην ατέλεια». Αυτή η προσέγγιση στην μουσική είναι κάτι το οποίο αποτελεί κύριο γνώρισμα των Foo Fighters, καθώς έχουν σαν πολιτική πως «εάν γίνει καλύτερη, θα γίνει χειρότερη».

Όπως ομολογεί, του πήρε αρκετά χρόνια ώστε να νιώσει άνετος ως τραγουδιστής και άρχισε να το διασκεδάζει όταν αποφάσισε να αφομοιώσει τους μουσικούς ήρωες του και να ερμηνεύει με αντίστοιχο ωμό πάθος.