Διαψεύδει τις κατηγορίες σεξουαλικής επίθεσης ο Simon Le Bon

duran-duran-simon-le-bon
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 13 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018

Πρώην εργαζόμενη σε δισκάδικο ισχυρίζεται πως ο τραγουδιστής των Duran Duran της επιτέθηκε το 1995.

Ο τραγουδιστής των Duran Duran Simon Le Bon διέψευσε κατηγορηματικά τις καταγγελίες πως κακοποίησε σεξουαλικά μια θαυμάστρια του, τονίζοντας πως οι ισχυρισμοί είναι «απλά αναληθείς». Η Shereen Hariri ισχυρίζεται πως ο τραγουδιστής την θώπευσε καθώς υπέγραφε αυτόγραφα σε δισκάδικο όπου δούλευε το 1995.

 Όπως αναφέρει στην ανάρτηση της στο Facebook, ο Le Bon φέρεται να της έπιασε τα οπίσθια και τα γεννητικά όργανα κατά την διάρκεια της εκδήλωσης στο κατάστημα όπου εργαζόταν. Σύμφωνα με την ίδια έμεινε άναυδη και πάγωσε, μη ξέροντας πώς να αντιδράσει και πανικοβλήθηκε. «Εάν έκανα μια σκηνή, θα ήμουν στον Τύπο η κοπέλα που κατηγόρησε τον Simon Le Bon. Πιθανόν να με απέλυαν, να με απέρριπταν, να με αγνοούσαν, ακόμα και να με μισούσαν» σημείωσε η Hariri.

Invision/AP / Chris Pizzello

Οι Duran Duran έχουν πουλήσει πάνω από 100 εκατομμύρια δίσκους.

Στην συνέχεια εξήγησε πως δεν έχει σκοπό πια να κρατήσει το μυστικό της και εξέφρασε την ελπίδα πως «οι κόρες του [Le Bon] ζουν σε έναν καλύτερο κόσμο από αυτόν που δημιούργησε - το ίδιο και η δικιά μου». Η 47χρονη Hariri πλέον εργάζεται ως θεραπευτής στο Λος Άντζελες και τόνισε πως δεν σκοπεύει να κινηθεί δικαστικά, αλλά περιμένει μια συγνώμη από τον καλλιτέχνη.

Απαντώντας στους ισχυρισμούς της Hariri, ο Le Bon υπογράμμισε πως οι κατηγορίες είναι «απλά αναληθείς». Στην δήλωση του μέσω Facebook ο τραγουδιστής των Duran Duran σχολιάζει πως όταν η Hariri τον προσέγγισε πριν από λίγους μήνες, της πρότεινε να βρεθούν ώστε να ξεδιαλύνουν την υπόθεση, κάτι που η ίδια αρνήθηκε και αποφάσισε τελικά να ανοιχτεί δημόσια. «Πάντοτε ήμουν κάποιος που μπορούσε να παραδεχτεί τα λάθη του και να απολογηθεί για τα σφάλματα του. Αλλά δεν μπορώ να απολογηθώ για κάτι που δεν έκανα» κατέληξε ο Le Bon.