Τα πρώτα χρόνια του David Bowie στο επίκεντρο ενός νέου ντοκιμαντέρ

david-bowie
ΔΕΥΤΕΡΑ, 16 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018

Το «David Bowie: The First Five Years» θα αποτελεί «πρίκουελ» στο πρόσφατο ντοκιμαντέρ για τα τελευταία πέντε δημιουργικά του χρόνια.

Πρόσφατα κυκλοφόρησε ένα ντοκιμαντέρ με θέμα τα τελευταία χρόνια του David Bowie από το BBC, το «David Bowie: The Last Five Years», ρίχνοντας φως στη δημιουργική διαδικασία του εμβληματικού καλλιτέχνη. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα David Bowie News, ένα νέο ντοκιμαντέρ βρίσκεται στο στάδιο του σχεδιασμού, το οποίο θα λειτουργεί ως «πρίκουελ».

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα, το ντοκιμαντέρ θα τιτλοφορείται «David Bowie: The First Five Years» και θα εστιάσει στα πέντε πρώτα χρόνια του Bowie. Όπως το προηγούμενο, έτσι και το νέο ντοκιμαντέρ θα αποτελεί παραγωγή του BBC και αναμένεται να προβληθεί το ερχόμενο έτος.

Λογικά, το ντοκιμαντέρ του BBC θα εστιάσει στην περίοδο 1962-1967, όταν ως Davie Jones έκανε τα πρώτα του βήματα στη μουσική, στην ηλικία των 15 ετών, στα ροκ συγκροτήματα The Konrads και The King Bees, μεταξύ άλλων. Παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε στην αρχή και την περιορισμένη επιτυχία με τα σχήματα, ο Bowie κατάφερε να ξεχωρίσει και σιγά σιγά άρχισε να εξετάζει όλο και πιο σοβαρά το ενδεχόμενο μιας σόλο καριέρας. Τελικά υιοθέτησε το ψευδώνυμο David Bowie – για να μην τον μπερδεύουν με τον Davy Jones των Monkees – και κυκλοφόρησε τον ομώνυμο πρώτο δίσκο του το 1967.