Δυο νέα βιβλία από τις εκδόσεις Ίκαρος για τις ώρες της καλοκαιρινής ραστώνης

ikaros
ΔΕΥΤΕΡΑ, 16 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018

Ένα μυθιστόρημα για μεγάλους και ένα για παιδιά μόλις κυκλοφόρησαν.

Sebastian Barry
Μέρες δίχως τέλος

Ο Ιρλανδός Sebastian Barry επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό μυθιστόρημα τοποθετημένο στην Αμερική κατά τα μέσα του 19ου αιώνα: μια δυνατή ιστορία δύο ανδρών που ζουν κάποιες από τις πιο κρίσιμες στιγμές στην ιστορία της Αμερικής.

Μόνο και μόνο για την εξαιρετική χρήση της γλώσσας, το «Μέρες δίχως τέλος» του Sebastian Barry ξεχώρισε ανάμεσα στα μυθιστορήματα της χρονιάς. Επικό στη σύλληψή του αλλά συγκριτικά συνοπτικό σε έκταση, αυτό το σκληρό και συνάμα υπέροχο βιβλίο παρουσιάζει τον πιο γοητευτικό αφηγητή που έχουμε γνωρίσει. Ένα μεγάλο αμερικανικό μυθιστόρημα γραμμένο από έναν Ιρλανδό.
TLS, Books of the Year 2016 

Θοδωρής Παπαϊωάννου, Ίρις Σαμαρτζή
Αντάμα

Μετά τη μεγάλη επιτυχία των βιβλίων «Ανάποδα» (Βραβείο «Πηνελόπη Μαξίμου» - Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, 2015) και «Απέναντι» (Ειδικό βραβείο βιβλιοπωλείων Public, 2016), ο Θοδωρής Παπαϊωάννου μας παρουσιάζει το «Αντάμα», το τρίτο παραμύθι του με πρωταγωνιστές τον Μέλιο και τη Μελανή!

Στο «Αντάμα» τα δύο αγαπημένα σκαθάρια εξερευνούν τον ξεχωριστό κόσμο που τους περιβάλλει, κι ανακαλύπτουν πόσο υπέροχο είναι να μοιράζεσαι τις καθημερινές στιγμές της ζωής μ’ ένα αγαπημένο πρόσωπο.