Τι γνώμη θα είχε άραγε ο Kurt Cobain για την πολιτική κατάσταση στις ΗΠΑ;

kurt-cobain
ΤΕΤΑΡΤΗ, 18 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018

Η κόρη του frontman των Nirvana εκτιμά πως ο πατέρας της δεν θα ανεχόταν την παραβίαση βασικών ανθρώπινων δικαιωμάτων.

Η Frances Bean Cobain εκτίμησε πως ο πατέρας της «δε θα ανεχόταν» την πολιτική κατάσταση όπως εκτυλίσσεται στην Αμερική, σε σχέση με τις αμφιλεγόμενες επιλογές του προέδρου Donald Trump. Οι δηλώσεις της κόρης του frontman των Nirvana έγιναν στο πλαίσιο συνέντευξης για μια νέα έκθεση προσωπικών αντικειμένων του Kurt Cobain.

«Η παραβίαση βασικών ανθρώπινων δικαιωμάτων φαίνεται πως είναι διαδεδομένο θέμα στη χώρα μας τώρα – θέλω να πιστεύω ότι ο Kurt δε θα το ανεχόταν, ούτε θα το αποδεχόταν» τόνισε χαρακτηριστικά η Cobain στο Reuters.

Reuters / Clodagh Kilcoyne

Η Frances Bean Cobain θεωρεί ότι ο πατέρας της δεν θα ανεχόταν και ούτε θα αποδεχόταν την πολιτική κατάσταση στην Αμερική.

Εκτός όμως για τις (ενδεχόμενες) αντιλήψεις του πατέρα της, η Frances Bean μίλησε για τα ταμπού της κοινωνίας σχετικά με την ψυχική υγεία και τον εθισμό στα ναρκωτικά. Η ίδια έχει μιλήσει ανοιχτά για τα προβλήματα και τις προκλήσεις που έχει αντιμετωπίσει στο παρελθόν.

«Υπάρχει αυτός ο συσχετισμός ότι ο εθισμός και τα προβλήματα ψυχικής υγείας είναι επαίσχυντα και δε θα έπρεπε να είναι. Είναι ταμπού, παρά το γεγονός ότι βρίσκονται στην κοινωνία μας κάθε μέρα» εξήγησε η Cobain, εκτιμώντας παράλληλα ότι το θέμα αποτελεί λιγότερο ταμπού στην Ευρώπη από ότι στην Αμερική.