Η πόλη του Σιάτλ δεν ξεχνά τον Chris Cornell

chris-cornell Casey Curry
ΔΕΥΤΕΡΑ, 23 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018

Στις 29 Αυγούστου θα ανεγερθεί ένα χάλκινο άγαλμα του μουσικού στη γειτονιά όπου έκανε τα πρώτα του βήματα.

Ένα άγαλμα του Chris Cornell πρόκειται να αναγερθεί στην πόλη του Σιάτλ, την γενέτειρα του σπουδαίου μουσικού, ο οποίος πέθανε τον Μάιο του 2017, μετά από συναυλία των Soundgarden στο Ντιτρόιτ. Το άγαλμα θα εκτεθεί στο Museum of Pop Culture της πόλης και θα παρουσιάζει τον Cornell με τις χαρακτηριστικές του μπότες και μακριά μαλλιά.

Τα αποκαλυπτήρια του χάλκινου αγάλματος που φιλοτέχνησε ο Nick Marras θα πραγματοποιηθούν στις 29 Αυγούστου. Η ανακοίνωση ήρθε από την Vicky Cornell, σύζυγο του μουσικού, την Παρασκευή, ανήμερα των 54ων γενεθλίων του frontman των Soundgarden και Audioslave. Όπως τόνισε στην ανακοίνωσή της η Cornell, το άγαλμα αποτελεί ένα δώρο στη μικρή και αγαπημένη κοινότητα όπου ο σύζυγος της έκανε τα πρώτα του βήματα.

Η Cornell είχε μιλήσει για τα σχέδια της οικογένειας για ένα άγαλμα το περσινό καλοκαίρι, σε συνέντευξή της στην Seattle Times. «Είναι γιος του Σιάτλ, θα τον φέρουμε σπίτι του και θα τον τιμήσουμε, ελπίζω, με όλους εσάς, την αγάπη και τη στήριξή σας», είχε δηλώσει η χήρα του μουσικού. Παράλληλα με την ανέγερση του αγάλματος, η οικογένεια Cornell υποσχέθηκε να κάνει δωρεά σε φιλανθρωπική οργάνωση που παρέχει φροντίδα σε κακοποιημένα και παραμελημένα παιδιά.