Απολαυστικός ο Billy Joel, έχει σχεδιάσει να κλείσει την καριέρα του με σαρκασμό

billy-Joel Evan Agostini
ΤΕΤΑΡΤΗ, 25 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018

«Θα έχω δημιουργήσει έναν τέτοιο δεσμό με το κοινό, ώστε δε θα δώσουν ούτε μια δεκάρα για να με ξαναδούν» τόνισε ο μουσικός.

Ο Billy Joel συχνά παρουσιάζεται ως ένας κυνικός και καταθλιπτικός τύπος, αλλά όπως αποκαλύπτει μια εις βάθος συνέντευξη του με το Vulture, είναι ιδιαίτερα εκδηλωτικός με μεγάλη αίσθηση του χιούμορ. Αφορμή για τη συζήτηση με τον 69χρονο μουσικό υπήρξε η 100ή συναυλία που έδωσε στο Madison Square Garden – αριθμός ρεκόρ.

Όταν ρωτήθηκε από τον δημοσιογράφο του περιοδικού για το εάν έχει σκεφτεί να αποσυρθεί από την «ενεργό δράση», ο Joel ήταν αφοπλιστικός: «Έχω την καλύτερη δουλειά στον κόσμο. Ανεβαίνεις εκεί πάνω, κάνει πολλή φασαρία, κορίτσια φωνάζουν και σου δίνουν έναν σκασμό λεφτά. Με δουλεύεις;» τόνισε χαρακτηριστικά.

Όταν ρωτήθηκε για την απόφασή του να φορέσει ένα αστέρι του Δαυίδ στη συναυλία του στο Madison Square Garden μετά τις αναταραχές που προκάλεσαν ακροδεξιοί στην Σάρλοτσβιλ, ο μουσικός ήταν ξεκάθαρος. «Αυτό που συνέβη στη Σάρλοτσβιλ ήταν σαν πόλεμος, όταν ο Trump είπε πως υπάρχουν καλοί άνθρωποι στις δυο πλευρές – δεν υπάρχουν καλοί Ναζί. Δεν υπάρχουν καλοί στην Ku Klux Klan» υπογράμμισε ο Joel.

Στη συνέχεια εξήγησε πως σχεδόν όλη του η οικογένεια δολοφονήθηκε στο Άουσβιτς και όταν ο πατέρας του κατάφερε να φτάσει στην Αμερική, κατατάχθηκε στον αμερικάνικο στρατό όπως πολλοί άνθρωποι της γενιάς του και πολέμησε στην Ευρώπη για να κατατροπώσει τον ναζισμό. Ο Joel τόνισε πως ένιωσε βαθύτατα προσβεβλημένος με τις εικόνες ακροδεξιών με σβάστικες να παρελαύνουν στους δρόμους και θεώρησε πως θα είχε μεγαλύτερο αντίκτυπο στο κοινό φορώντας το κίτρινο αστέρι από το να μιλήσει.

Reuters / Lucas Jackson

Το κοινό θα ξέρει ότι ο Billy Joel ρίχνει αυλαία όταν θα ανέβει στην σκηνή με ένα τηλεχειριστήριο και αρχίσει να βλέπει τηλεόραση.

Δεν έλειψαν όμως και οι πιο ανάλαφρες στιγμές στη συνέντευξη, ειδικά όταν ο Joel περιέγραψε πώς έχει φανταστεί την αποχαιρετιστήρια περιοδεία του. «Η σκηνή είναι ένα καθιστικό: καναπές, τηλεόραση, τραπεζάκι, φαγητό. Υπάρχει και ένα αλεξίσφαιρο τζάμι μεταξύ εμού και του κοινού. Τότε βγαίνω έξω και ξαπλώνω στον καναπέ. Πιάνω το τηλεχειριστήριο και αρχίζω να βλέπω τηλεόραση. Μετά από λίγα λεπτά το κοινό αρχίζει να βλαστημά και πετά πράγματα στο τζάμι» αποκάλυψε ο Joel. Όταν ο δημοσιογράφος τον ρώτησε έκπληκτος εάν όντως σκοπεύει να κλείσει την καριέρα του έτσι, ο Joel απάντησε θετικά: «Σκοπεύω να έχω δημιουργήσει έναν τέτοιο δεσμό με το κοινό, ώστε να μην δώσουν δεκάρα για να με ξαναδούν».