Ποιους μουσικούς θαυμάζει ο Paul McCartney;

paul-mccartney
ΠΕΜΠΤΗ, 26 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018

Μίλησε για τους αγαπημένους συνάδελφους του καθώς και τη δημιουργική διαδικασία των Beatles.

Έχοντας πάνω από 60 χρόνια στον χώρο της μουσικής, τόσο με τους Beatles, όσο και ως solo καλλιτέχνης, ο Paul McCartney μίλησε για τους συνάδελφους του που θαυμάζει περισσότερο. Οι αποκαλύψεις του McCartney έγιναν στo πλαίσιo μια συζήτησης με τον Jarvis Cocker στο Institute of Performing Arts του Λίβερπουλ την Τετάρτη.

Όταν ρωτήθηκε από τον Cocker για το ποιους μουσικούς έχει σε μεγαλύτερη εκτίμηση και γιατί, ο McCartney απάντησε απλά πως είναι οι Beatles. «Ο John [Lennon], ο οποίος ήταν πολύ cool, ο George [Harrison] και ο Ringo [Starr]. Έχοντας δουλέψει ένας-με-ένας με τον John, κατάφερα αν δω τα τραγούδια του πριν από τον υπόλοιπο κόσμο. Είμαι μεγάλος θαυμαστής» δήλωσε ο McCartney.

Στη συνέχεια ο McCartney μίλησε για τη δημιουργική διαδικασία των Beatles. «Όταν δουλεύαμε πάνω σε κάτι, συχνά αυτό που συνέβαινε είναι πως όποιος είχε δημιουργήσει το τραγούδι έφερνε τον πρώτο στίχο και μετά καθόμασταν και συνεχίζαμε από εκεί. Τα μικρά πράγματα που έκανε o John Lennon ήταν εξαιρετικά» τόνισε ο μπασίστας των Beatles.

AP

Πέραν όμως από τα άλλα μέλη των Beatles, ο McCarney ξεχώρισε και εκθείασε τον Stevie Wonder, τον οποίο μάλιστα χαρακτήρισε «μουσικό τέρας». Ο McCartney και ο Wonder είχαν συνεργαστεί μαζί στο single «Ebony and Ivory», το οποίο είχε σημειώσει τεράστια επιτυχία το 1982. Το τραγούδι, με έντονο κοινωνικό και πολιτικό μήνυμα κατά του ρατσισμού, είχε απαγορευτεί στη Νότια Αφρική, επειδή ο Wonder είχε αποδεχτεί το βραβείο Όσκαρ καλύτερου πρωτότυπου τραγουδιού «στο όνομα του Nelson Mandela».