Frances Bean Cobain: «Δεν θα διαβάσω ποτέ τα ημερολόγια του πατέρα μου»

frances-bean-cobain
ΤΡΙΤΗ, 31 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018

Μετανιώνει που η μητέρα της επέλεξε να εκδώσει τα ημερολόγια και έκανε λόγο για μεγάλη παραβίαση της ιδιωτικότητας.

Το 2002 η Courtney Love πήρε την απόφαση να εκδώσει τα ημερολόγια του συζύγου της, Kurt Cobain, κάτι για το οποίο «μετανιώνει» η κόρη του frontman των Nirvana, Frances Bean Cobain. Σε μια νέα συνέντευξή της στο πλαίσιο της έκθεσης «Growing Up Kurt Cobain», η Frances Bean εξήγησε τους λόγους για τους οποίος δεν πρόκειται να διαβάσει τα ημερολόγια.

«Δεν διαβάζω τα ημερολόγιά του, μου φαίνονται πολύ προσωπικά. Πραγματικά μετανιώνω που η μητέρα μου τα έβγαλε εκεί έξω. Ξέρω πως ήταν ο τρόπος της να συνεισφέρει τις προσωπικές σκέψεις του και ξέρω πως ο κόσμος πραγματικά θέλει να τις γνωρίζει» δήλωσε η Frances Bean για την έκδοση την ημερολογίων από την Courtney Love.

Reuters

«Δεν μπορώ να φανταστώ να είμαι νεκρή και να έχω κόσμο που να ξέρει τις ενδόμυχες σκέψεις μου. Πόσο μεγάλη παραβίαση ιδιωτικότητας. Είναι διαφορετικό πράγμα να γνωρίζεις κάποιον μέσω της τέχνης του, και άλλο η σκόπιμη δημόσια προέκταση του εαυτού του» εξήγησε η κόρη του Cobain.

Στη συνέχεια της συνέντευξης, η Frances Bean σχολίασε πως οι καλλιτέχνες υπογράφουν «μια σιωπηλή σύμβαση», όπου η τέχνη τους τίθεται «υπό την επιτήρηση όλων των άλλων», τονίζοντας πως «αυτό σημαίνει να είσαι καλλιτέχνης». «Μου αρέσει πραγματικά η τέχνη του Kurt Cobain, αλλά το βρίσκω πολύ πιο δύσκολο να προσεγγίσω τα προσωπικά του ημερολόγια. Μου φαίνεται σαν μια παραβίαση ιδιωτικότητας και δεν ξέρω εάν θα ήθελε να διαβάσει ο κόσμος όλες εκείνες τις προσωπικές, βαθιές και σκοτεινές σκέψεις» κατέληξε η Frances Bean.