Το νέο ψηφιακό αφιέρωμα στον MCA των Beastie Boys είναι άκρως διαδραστικό

beastie-boys
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 03 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018

Το «The House That Yauch Built» παρουσιάζει τo πλούσιo έργο του στην μουσική, τον κινηματογράφο και την φιλανθρωπία.

Ο Adam Yauch, πιο γνωστός ως MCA των Beastie Boys, πέθανε το 2012 στην ηλικία των 47 ετών, μετά από πολυετή μάχη με τον καρκίνο. Ο μουσικός που βοήθησε να γιγαντωθεί το hip hop άφησε πίσω του μια πλούσια παρακαταθήκη, για την οποία δημιουργήθηκε ένα διαδραστικό αφιέρωμα, το οποίο μπορεί να επισκεφτείτε πατώντας εδώ.

Το «The House That Yauch Built» τιμά την μνήμη και το έργο του Yauch, τόσο ως μουσικού, όσο και για τις κινηματογραφικές και φιλανθρωπικές δραστηριότητες του. Πέραν των Beastie Boys, ο Yauch είχε ιδρύσει την εταιρεία παραγωγής Oscilloscope Laboratories μέσω της οποίας σκηνοθέτησε ταινίες και βιντεοκλίπ, ενώ ίδρυσε την μη-κερδοσκοπική MIlarepa για στηρίξει τον αγώνα του Θιβέτ για ανεξαρτησία.

AP / Louis Lanzano

Η Oscilloscope δημιούργησε την διαδραστική ιστοσελίδα σε συνεργασία με τις Red Bull Music Academy και MediaMonks με στόχο να παρουσιάσει «ένα ψηφιακό ταξίδι» που θα επιτρέψει στους χρήστες να εξετάσουν με λεπτομέρεια την κάθε πτυχή του ιστορικού χώρου όπου στεγάστηκε η εταιρεία παραγωγής του Yauch. Πέραν του πλούσιου φωτογραφικού υλικού, η ιστοσελίδα έχει πολλά ανέκδοτα βίντεο και συνεντεύξεις, συμπεριλαμβανομένων με τον ηθοποιό Seth Rogen και τον Mike D των Beastie Boys.

Οι θαυμαστές των Beastie Boys θα έχουν την δυνατότητα να μάθουν ακόμα περισσότερα για το συγκρότημα στις 30 Οκτωβρίου, όταν και θα εκδοθεί η βιογραφία «Beastie Boys Book», στο οποίο έχουν συνεισφέρει οι Amy Poehler, Colson Whitehead, Spike Jonze, Wes Anderson και Luc Sante μεταξύ πολλών άλλων.