Ένα ντοκιμαντέρ αποδεικνύει το μεγάλο ταλέντο του Dave Grohl

foo-fighters-dave-grohl Adela Loconte
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 10 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018

Κυκλοφόρησε το ντοκιμαντέρ «Play» όπου ερμηνεύει και τα επτά όργανα μιας επικής 23λεπτης instrumental rock σύνθεσης.

Ο frontman των Foo Fighters, Dave Grohl, κυκλοφόρησε ένα μίνι ντοκιμαντέρ, όπου, πέραν της αγάπης του για τη μουσική και τη δημιουργική διαδικασία, αποδεικνύει περίτρανα γιατί θεωρείται ως ένας από τους πιο ταλαντούχους μουσικής της γενιάς του, παίζοντας και τα επτά όργανα μιας επικής 23λεπτης σύνθεσης.

Το ντοκιμαντέρ «Play» χωρίζεται σε δύο μέρη και ξεκινά με τον Grohl να μιλά για την αγάπη του για τη μουσική και να εκφράζει τους προβληματισμούς του σχετικά με αυτή. Στην πρώτη ενότητα ο Grohl συζητά για τη σχέση ζωής που αναπτύσσει κανείς με ένα μουσικό όργανο, ενώ παράλληλα αναλύει τη διαδικασία και τις προκλήσεις ηχογράφησης και βιντεοσκόπησης της μοναδικής ερμηνείας του που ακολουθεί.

Στο δεύτερο μέρος ο μουσικός ερμηνεύει μια επική instrumental rock σύνθεση διάρκειας 23 λεπτών, όπου έπαιξε κάθε ένα από τα επτά όργανα. Στη συνέχεια, οι επτά ξεχωριστές ερμηνείες του Grohl στα όργανα συνδυάστηκαν, με το ηχητικό και οπτικό αποτέλεσμα να είναι πραγματικά εντυπωσιακό.

Πέραν του ντοκιμαντέρ, το «Play» είναι διαθέσιμο και ως online διαδραστική εμπειρία, όπου οι χρήστες του διαδικτύου μπορούν να εξερευνήσουν εις βάθος κάθε μια από τις επτά ερμηνείες του Grohl χωριστά. Παράλληλα μπορούν να κατεβάσουν παρτιτούρες για το κάθε όργανο της 23λεπτης σύνθεσης, καθώς και να μάθουν περισσότερα για οργανισμούς στον χώρο της μουσικής παιδείας.

Δείτε το ντοκιμαντέρ «Play» εδώ και επισκεφτείτε την διαδραστική ιστοσελίδα.