Σε κρίσιμη κατάσταση η υγεία της Aretha Franklin

aretha-franklin Andy Kropa
ΤΡΙΤΗ, 14 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018

Η 76χρονη «Βασίλισσα της Soul» φέρεται να είναι «βαριά άρρωστη» και να νοσηλεύεται σε νοσοκομείο του Ντιτρόιτ.

Η υγεία της Aretha Franklin βρίσκεται σε «κρίσιμη κατάσταση», σύμφωνα με πολλά δημοσιεύματα που κυκλοφόρησαν το απόγευμα της Δευτέρας. Η «Βασίλισσα της Soul» φέρεται να λαμβάνει ιατρική φροντίδα σε νοσοκομείο του Ντιτρόιτ, έχοντας την οικογένεια και τους φίλους της στο πλάι.

Η επιδείνωση της υγείας της 76χρονης τραγουδίστριας δημοσιοποιήθηκε από ανάρτηση του παρουσιαστή ειδήσεων, Evrod Cassimy, στο Twitter. «Είμαι τόσο λυπημένος που αναφέρω ότι η “βασίλισσα της soul” και καλή μου φίλη, Aretha Franklin, είναι σοβαρά άρρωστη. Μίλησα με συγγενείς της αυτό το πρωί. Ζητά τις προσευχές σας αυτή τη στιγμή» έγραψε ο Cassimy.

Για την ώρα δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την υγεία της Franklin, η οποία στο παρελθόν είχε αντιμετωπίσει καρκίνο στο πάγκρεας. Το 2010 είχαν κυκλοφορήσει φήμες για έκτακτη χειρουργική επέμβαση, με την ίδια όμως να τις αρνείται. Τον Φεβρουάριο του 2017 ανακοίνωσε την επικείμενη αποχώρησή της από την ενεργό δράση, ενώ νωρίτερα μέσα στη χρονιά αναγκάστηκε να ακυρώσει σειρά εμφανίσεων λόγω των προβλημάτων υγείας.

Invision/AP / Andy Kropa

Η Franklin συστήθηκε πριν από 50 περίπου χρόνια, με διασκευή του «Respect» του Otis Redding. Έκτοτε έγινε μια από τις σημαντικότερες τραγουδίστριες της γενιάς της, έχοντας γίνει η πρώτη γυναίκα που μπήκε στο Rock and Roll Fame of Hall to 1987. Στην πλούσια καριέρα της απέσπασε 18 βραβεία Grammy, με την τελευταία της κυκλοφορία να είναι το «Aretha Franklin Sings The Great Diva Classics» το 2014.