Ο Billy Corgan παραδέχτηκε πως οι Nirvana είναι το καλύτερο grunge συγκρότημα

billy-corgan John Shearer
ΤΡΙΤΗ, 14 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018

Παρά την έντονη αντιζηλία του παρελθόντος, ο frontman των Smashing Pumpkins απάντησε στο «βασανιστικό ερώτημα» χωρίς δισταγμό.

Η δεκαετία του 1990 υπήρξε καταλυτική για την grunge, αφού εκείνη την περίοδο πολλά συγκροτήματα της ανερχόμενης τότε σκηνής κυκλοφόρησαν ορισμένους από τους πιο σπουδαίους δίσκους στο είδος και γνώρισαν τεράστια εμπορική επιτυχία. Το ερώτημα όμως για το ποιο συγκρότημα των 90s αποτελεί και το σπουδαιότερο έχει «βασανίσει» τους θαυμαστές της σκηνής και μουσικούς δημοσιογράφους για πολλά χρόνια και πρόσφατα τέθηκε και στον Billy Corgan.

Ο Corgan έχει εκθειάσει επανειλημμένως το ταλέντο του Kurt Cobain.

Ο frontman των Smashing Pumpkins ρωτήθηκε από το Alternative Nations ποιο συγκρότημα θεωρεί σπουδαιότερο και χωρίς δισταγμό απάντησε «Nirvana». Η απάντηση του Corgan έχει μεγάλη σημασία, καθώς η σχέση των δύο συγκροτημάτων δεν ήταν η καλύτερη και υπήρχε μεγάλη αντιζηλία μεταξύ τους. Το 2017 μάλιστα ο Corgan αποκάλυψε πως είχε αυτοκτονικές τάσεις μετά την επιτυχία των Nirvana, καθώς θεωρούσε πως τον επισκίασε.

Οι Smashing Pumpkins επανενώθηκαν φέτος και ηχογράφησαν νέο υλικό.

Παρά τις διαφορές που μπορεί να είχαν πάντως, ο frontman των Smashing Pumpkins δεν έχει κρύψει την εκτίμηση του για τον Kurt Cobain, τον οποίο ξεχώρισε για το ταλέντο του. «Θέλω να πιστεύω πως ο κόσμος με αυτόν θα ήταν καλύτερος και θέλω να πιστεύω ότι πολλή από την κακή μουσική που ακολούθησε δεν θα υπήρχε εάν ήταν εδώ για της ασκήσει κριτική» είχε δηλώσει ο Corgan στην Independent για τον Cobain.