Ariana Grande: «Πρέπει να αλληλοβοηθιόμαστε σε καιρούς φόβου και αγωνίας»

ariana-grande
ΔΕΥΤΕΡΑ, 20 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018

Το νέο άλμπουμ της Αμερικανίδας pop star περιλαμβάνει μια συμβολική αφιέρωση στα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης στο Μάντσεστερ.

Η Ariana Grande έδωσε μια νέα συνέντευξη όπου μίλησε για το τρομοκρατικό χτύπημα που σημειώθηκε στην συναυλία που έδωσε στο Μάντσεστερ στις 22 Μαΐου του περασμένου έτους. Η Αμερικανίδα pop star μόλις είχε κατέβει από την σκηνή του Manchester Arena, όταν ένας βομβιστής αυτοκτονίας πυροδότησε έναν εκρηκτικό μηχανισμό σκορπώντας τον θάνατο. Συνολικά πέθαναν 22 άνθρωποι και τραυματίστηκαν εκατοντάδες άλλοι, ανάμεσα τους και πολλοί έφηβοι.

Το τέταρτο άλμπουμ της Grande με τίτλο «Sweetener» κυκλοφόρησε την περασμένη εβδομάδα και περιλαμβάνει ένα συμβολικό tribute στα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης. Μετά το τελευταίο κομμάτι του δίσκου, το «Get Well Soon», ακολουθούν 40 δευτερόλεπτα σιωπής, ώστε η διάρκεια του τραγουδιού να φτάνει τα 5:22, το οποίο μεταφράζεται ως η ημερομηνία της τρομοκρατικής επίθεσης.

Μιλώντας για το τραγούδι και το νόημα του, η 25χρονη pop star εξήγησε στο Beats 1 πως αναφέρεται στο «είναι να βρίσκεται ο ένας για τον άλλο και να αλληλοβοηθιόμαστε σε καιρούς φόβου και αγωνίας». Στην συνέχεια συμπλήρωσε πως στόχο είχε να κάνει «κάτι που θα κάνει τον κόσμο να νιώσει καλά και λιγότερο μόνος» και παρομοίωσε το τραγούδι με μια «μουσική αγκαλιά».

Αναφορικά με την απόφαση της να συνεχίσει την περιοδεία της μετά το τρομοκρατικό χτύπημα, η Grande τόνισε πως δεν θέλησε «να ενδώσει στον φόβο». «Θέλεις να μην φοβάσαι γιατί προφανώς αυτό είναι που θέλουν [οι τρομοκράτες]. Εάν τους δώσεις αυτό, τότε έχουν νικήσει. Αλλά η αλήθεια πως είναι τρομακτικό. Είναι τρομακτικό να πηγαίνεις οπουδήποτε, βλέπεις τον κόσμο διαφορετικά» κατέληξε η Αμερικανίδα pop star.