Οι Eagles ξεπέρασαν τον Michael Jackson

the-eagles
ΤΡΙΤΗ, 21 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018

Το άλμπουμ με όλες τις μεγάλες επιτυχίες του country rock συγκροτήματος είναι επίσημα 33 φορές πλατινένιο, αφήνοντας πίσω του το «Thriller».

Η συλλογή με τις μεγάλες επιτυχίες των Eagles αποτελεί και επίσημα πλέον το άλμπουμ με τις περισσότερες πωλήσεις στην Αμερική, ξεπερνώντας το «Thriller» του Michael Jackson. Την είδηση μετέφερε το Associated Press, το οποίο ενημερώθηκε από την RIAA πως σύμφωνα με την πιο πρόσφατη καταμέτρηση, το «Greatest Hits 1971-1975» είναι πλέον 38 φορές πλατινένιο, έχοντας δηλαδή πάνω από 38 εκατομμύρια πωλήσεις και streams.

Το άλμπουμ των Eagles κυκλοφόρησε το 1976 και εκτόπισε το 33 φορές πλατινένιο «Thriller» του Michael Jackson, το οποίο βρίσκεται πλέον στην δεύτερη θέση της σχετικής λίστας. Αξίζει να σημειωθεί πως το τρίτο άλμπουμ στην λίστα της RIAA είναι το «Hotel California», επίσης των Eagles.

AP / Chris Pizzello

«Είμαστε ευγνώμονες στις οικογένειες μας, στο μάνατζμεντ, στο συνεργείο μας, στους ανθρώπους στο ραδιόφωνο και πάνω από όλα, στους πιστούς οπαδούς μας που κόλλησαν μαζί μας μέσα σε όλα τα σκαμπανεβάσματα αυτά τα 46 χρόνια» δήλωσε ο τραγουδιστής και ιδρυτής του συγκροτήματος Don Henley για το νέο ρεκόρ.

Μέχρι το 2013, ένα άλμπουμ ή single αποκτούσε το στάτους του «πλατινένιου» μετά από ένα εκατομμύριο πωλήσεις. Με τις προτιμήσεις και συνήθειες των ακροατών να έχουν αλλάξει τα τελευταία χρόνια, η RIAA αποφάσισε να ενσωματώσει τα streams από σελίδες όπως το YouTube και το Spotify στις μετρήσεις της, με 1.500 streams ή δέκα downloads να αντιστοιχούν σε μια πώληση.