Η επαναστατική folk πλευρά των Bruce Springsteen και Tom Morello σε συλλογή της Appleseed

bruce-springsteen-tom-morello
ΤΡΙΤΗ, 21 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018

Η επετειακή συλλογή της σημαντικής δισκογραφικής περιλαμβάνει πολλά νέα και ακυκλοφόρητα τραγούδια, καθώς και πλούσιο αρχειακό υλικό.

Η Appleseed Recordings κλείνει φέτος 21 χρόνια παρουσίας και ο ιδρυτής της σημαντικής δισκογραφικής εταιρείας Jim Musselman αποφάσισε να κυκλοφορήσει μια συλλογή για να το γιορτάσει. Πέραν των πολλών τραγουδιών από καλλιτέχνες του εκτενέστατου καταλόγου της εταιρείας, όπως οι Pete Seeger, John Wesley Harding και Buffy Sainte-Marie, η συλλογή περιλαμβάνει και ορισμένα ακυκλοφόρητα τραγούδια.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της δισκογραφικής, στην επετειακής συλλογή θα εμφανιστούν ο Bruce Springsteen με διασκευές των «We Shall Overcome» και «If I Had A Hammer (The Hammer Song)» του Seeger, ενώ ο Tom Morello των Rage Against The Machine διασκεύασε το «Dirty Deeds Done Dirt Cheap» των AC/DC.

Appleseed Recordings

Ανάμεσα στα 57 τραγούδια της συλλογής θα υπάρχουν νέα τραγούδια καλλιτεχνών της δισκογραφικής, καθώς και αρχειακό υλικό από τους Donovan, Harding, Jesse Winchester, Bonnie Raitt, Joan Baez και Jackson Browne μεταξύ πολλών άλλων. Η συλλογή τιτλοφορείται «Appleseed’s 21st Anniversary: Roots And Branches» και θα κυκλοφορήσει στις 19 Οκτωβρίου.

Δείτε το πλήρες tracklisting της συλλογής πατώντας εδώ.

Στην σχετική ανακοίνωση του ο Musselman εξήγησε πως τα τρία CD της συλλογής αποτυπώνουν, κατά ένα θεματικό τρόπο, τους λόγους για τους οποίους ίδρυσε την Appleseed Recordings – να αποτελέσει μέσο για τραγούδια κοινωνικής δικαιοσύνης, να κυκλοφορήσει νέα μουσική εμπνευσμένη από προσωπικές εμπειρίες και συναισθήματα της σύγχρονης εποχής και να διατηρήσει ζωντανή την πλούσια μουσική παράδοση της χώρας. «Για να μάθουμε να προχωρούμε μπροστά, δεν πρέπει να ξεχνάμε τα μαθήματα ή τα τραγούδια του παρελθόντος» τόνισε ο Musselman.