Τι απαντά η Madonna στα σχόλια για την αφιέρωσή της στην Aretha Franklin

madonna-mtv-vma-2018 Chris Pizzello
ΤΕΤΑΡΤΗ, 22 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018

Η «Βασίλισσα της Pop» αποκάλυψε στα φετινά MTV VMA πώς εμπνεύστηκε από τη «Βασίλισσα της Soul», προκαλώντας όμως αντιδράσεις.

Η Madonna έδωσε περισσότερες εξηγήσεις σχετικά με τις δηλώσεις της από τη σκηνή των MTV Music Video Awards, όπου αναφέρθηκε στην Aretha Franklin. Η «Βασίλισσα της Pop» είχε αναλάβει να παρουσιάσει το βραβείο για το καλύτερο βιντεοκλίπ της χρονιάς στην Camila Cabello. Η αναφορά της Madonna όμως στη «Βασίλισσα της Soul» ξένισε πολλούς χρήστες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς θεώρησαν πως επιχείρησε να στρέψει τα φώτα της δημοσιότητας πάνω της.

 Απαντώντας στους επικριτές της μέσω ανάρτησης στο Instagram, η Madonna εξήγησε πως οι διοργανωτές των βραβείων τής ζήτησαν να μοιραστεί με το κοινό ανέκδοτες ιστορίες με την Aretha Franklin από την καριέρα της. Στη συνέχεια τόνισε πως στόχος της ήταν να μοιραστεί ένα κομμάτι της πορείας της και να ευχαριστήσει την Aretha Franklin που την έχει εμπνεύσει.  

Στον πρόλογό της, η Madonna αποκάλυψε πως η Aretha Franklin την είχε βοηθήσει να ξεκινήσει την καριέρα της. «Η Aretha Louise Franklin άλλαξε την πορεία της ζωής μου. Έφυγα από το Ντιτρόιτ όταν ήμουν 18, με 35 δολάρια στην τσέπη μου και με όνειρο να πετύχω ως επαγγελματίας χορεύτρια» εξήγησε η Madonna. Στη συνέχεια αποκάλυψε πως μετά από πολλά αποτυχημένα δοκιμαστικά, απάντησε στην αγγελία ενός Γάλλου αστέρα της disco, ο οποίος αναζητούσε backup τραγουδίστριες και χορεύτριες για την επικείμενη παγκόσμια περιοδεία του. Στην οντισιόν βρίσκονταν δύο «πολύ μεγάλοι Γάλλοι παραγωγοί δίσκων» και η Madonna τα κατάφερε στο χορευτικό κομμάτι.

Όταν όμως της ζήτησαν να τραγουδήσει, η ίδια πανικοβλήθηκε καθώς δεν είχε κάνει καμία σχετική προετοιμασία, ούτε είχε να δώσει παρτιτούρα στον πιανίστα. «Έπρεπε να σκεφτώ γρήγορα, καθώς διακυβευόταν το επόμενο γεύμα μου. Ευτυχώς ένας από τους αγαπημένος μου δίσκους ήταν το “Soul Lady” της Aretha Franklin», αφηγήθηκε στο κοινό των MTV VMAs η Madonna. Επέλεξε να τραγουδήσει το «(You Make Me Feel Like) A Natural Woman», αλλά ο πιανίστας δεν ήξερε τη μουσική οπότε αποφάσισε να τραγουδήσει το κομμάτι a cappella.

Η Madonna μπορούσε να διακρίνει πως οι δύο παραγωγοί δεν την πήραν σοβαρά, αφού ήταν «μια λευκή κοκαλιάρα» που θα ερμήνευε ένα τραγούδι μιας από τις σπουδαιότερες τραγουδίστριες της soul που έχουν ζήσει ποτέ και μάλιστα a cappella. Η συγκεκριμένη εμπειρία όμως της έδωσε δύναμη και πίστη στον εαυτό της ώστε να τα καταφέρει. «Με οδήγησε εδώ που είμαι σήμερα και ξέρω ότι ενέπνευσε πολύ κόσμο εδώ απόψε, σε αυτή την αίθουσα και θέλω να σε ευχαριστήσω, Aretha, που μας έδωσες δύναμη» κατέληξε η Madonna.