Μέτρο της πόλης το Μετρό από την Αναστασία Ζωή Σουλιώτου

ekthesi-zografikis-tis-anastasias-zois-souliotou
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018

Η έκθεση ζωγραφικής της Αναστασίας Ζωής Σουλιώτου θα φιλοξενηθεί στον Σταθμό «Ακρόπολη» της Γραμμής 2 του Αττικού Μετρό.

Στον σταθμό «Ακρόπολη», σε έναν χώρο κατάμεστο από ελληνικές αρχαιότητες, φιλοξενείται η έκθεση της Αναστασίας Ζωής Σουλιώτου «Μέτρο της πόλης το Μετρό». Το Μετρό αναδεικνύεται σε σπουδαίο επίτευγμα της σύγχρονης αστικής και μητροπολιτικής ζωής που επιτυγχάνει το μέτρο στις ζωές των κατοίκων των μεγάλων πόλεων εξασφαλίζοντάς τους γρήγορες και άνετες μετακινήσεις. Το Μετρό μας ενώνει στον χώρο και στον χρόνο συνδέοντας μεταξύ τους απομακρυσμένα σημεία της πόλης και γεφυρώνοντας χιλιετίες ιστορίας. Πίνακες ζωγραφικής και χαρακτικά μας «ταξιδεύουν» στο Μετρό της Αθήνας αλλά και στα Μετρό του Λονδίνου και του Παρισιού αποτυπώνοντας τον παλμό της καθημερινότητας τριών μητροπόλεων. 
 
Η Αναστασία Ζωή Σουλιώτου αποφοίτησε με Άριστα από το τμήμα Εικαστικών Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ και από το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Συνέχισε με υποτροφία σε μεταπτυχιακές σπουδές στο Λονδίνο και στο Παρίσι στα πεδία «Τέχνη και Χώρος» και «Τέχνη και Νέες Τεχνολογίες». Είναι διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Paris 8 στον τομέα «Αισθητική, Επιστήμη και Τεχνολογίες της Τέχνης» με θέμα «Τέχνη και Δίκτυα: η δομή των δικτύων ως μία νέα «μήτρα» για την παραγωγή έργων τέχνης».

Είναι διδάσκουσα με σύμβαση και μεταδιδακτορική ερευνήτρια στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.  Το Μετρό και τα συγκοινωνιακά δίκτυα κατέχουν κεντρική θέση στο εικαστικό της έργο με ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έχει πραγματοποιήσει ατομικές Εκθέσεις στην Ελλάδα, στη Γαλλία και στην Αγγλία και έχει συμμετάσχει σε ομαδικές Εκθέσεις και καλλιτεχνικά δρώμενα σε πολλές χώρες: Ελλάδα, Γαλλία, Ηνωμένες Πολιτείες, Ηνωμένο Βασίλειο, Κύπρος, Κίνα, Τσεχία, Ολλανδία, Σερβία, Αργεντινή, Λίβανος, Ρωσία. Έργα της βρίσκονται σε συλλογές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έχει αποσπάσει υποτροφίες και χρηματικά βραβεία από τα Ιδρύματα Ωνάση, Γουλανδρή, Λεβέντη, ΙΚΥ, καθώς και από τους φορείς FSDIE  Paris 8 και τη Σχολή Καλών Τεχνών Βελιγραδίου. Έχει συνεργαστεί με το Ελληνικό Ίδρυμα στο Παρίσι (Fondation Hellénique), το Εθνικό Θέατρο, το Σύνδεσμο Υποτρόφων του Ιδρύματος Ωνάση, το Σύνδεσμο Υποτρόφων του Ιδρύματος Λεβέντη και το Διαπολιτισμικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Paris 8 (CIVD).  Ιστοσελίδα της καλλιτέχνιδος.  

Info
Σταθμός «Ακρόπολη» Μακρυγιάννη 11, Ακρόπολη 
13, 14 και 15 Σεπτεμβρίου 2018 στις ώρες λειτουργίας του Μετρό 
Είσοδος ελεύθερη