Από ατύχημα πέθανε τελικά η Dolores O’Riordan των Cranberries

the-cranberries-dolores-oriordan James Shaw
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 07 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Οι βρετανικές ιατροδικαστικές αρχές εκτίμησαν πως ο πνιγμός της Ιρλανδής τραγουδίστριας συνέβη μετά από κατανάλωση αλκοόλ.

Η Dolores O’Riordan των Cranberries πέθανε από πνιγμό που φέρεται να προκλήθηκε από μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ, ανακοίνωσαν οι βρετανικές ιατροδικαστικές αρχές. Η τραγουδίστρια βρέθηκε νεκρή στην μπανιέρα του ξενοδοχείου Park Lane Hilton στις 15 Ιανουαρίου. Στις έρευνες που ακολούθησαν δεν βρέθηκαν τραύματα ή σημάδια αυτοτραυματισμού, με την ιατροδικαστή Shirley Radcliffe να εκτιμά πως ο θάνατος ήταν ατύχημα.

«Στις 15 Ιανουαρίου 2018 χάσαμε την αγαπημένη φίλη και μέλος του συγκροτήματος μας, Dolores O’Riordan. Σήμερα συνεχίζουμε να συμβιβαζόμαστε με αυτό που συνέβη. Στέλνουμε τα ειλικρινά συλλυπητήριά μας στα παιδιά της Dolores και την οικογένειά της. Οι σκέψεις μας είναι μαζί τους σήμερα» έγραψαν σε ανακοίνωσή τους τα εναπομείναντα μέλη των Cranberries.

Συνεχίζοντας, οι Cranberries τόνισαν πως «η Dolores θα ζει αιώνια στη μουσική της» και πως «ο θετικός αντίκτυπος» που είχε στις ζωές ανθρώπων υπήρξε «μεγάλη πηγή ανακούφισης». Καταλήγοντας, τα μέλη του συγκροτήματος ευχαρίστησαν τους θαυμαστές για τα μηνύματά τους και τη συνεχιζόμενη στήριξη.

H O’Riordan γεννήθηκε στο Λίμερικ της Ιρλανδίας το 1971 και έγινε μέλος των Cranberries το 1990, με τους οποίος σημείωσε τεράστια επιτυχία χάρη στα singles «Linger» και «Zombie». Το ροκ συγκρότημα διαλύθηκε το 2003, αλλά επέστρεψε το 2009 με την O’Riordan ξανά στα φωνητικά. Την περίοδο που πέθανε η Ιρλανδή τραγουδίστρια, το συγκρότημα ετοίμαζε νέο δίσκο και μια επετειακή έκδοση του «Everybody Else Is Doing It, So Why Can’t We?» για τα 25 χρόνια από την κυκλοφορία του.

Shutterstock

Ο τελευταίος δίσκος των Cranberries θα κυκλοφορήσει το 2019.

Όπως διευκρίνισαν οι Cranberries τον περασμένο Μάρτιο, μετά από πολλή σκέψη αποφάσισαν να μην αλλάξουν τα σχέδιά τους αναφορικά με τις δύο κυκλοφορίες. Στην ανακοίνωσή τους εξήγησαν πως η O’Riordan είχε προλάβει να ηχογραφήσει τα φωνητικά για τα νέα τραγούδια, οπότε σκοπεύουν να ολοκληρώσουν αυτό που ξεκίνησαν.