Slash: «Ορισμένα τραγούδια των Guns N’ Roses είναι κάπως σεξιστικά»

guns-n-roses-slash
ΤΕΤΑΡΤΗ, 12 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Ο κιθαρίστας του θρυλικού hard rock συγκροτήματος στηρίζει το κίνημα #MeToo, αλλά ανησυχεί για τις επιπτώσεις ψευδών κατηγοριών.

Ο Slash παραδέχτηκε πως ορισμένες από τις κλασσικές επιτυχίες των Guns N’ Roses είναι «κάπως σεξιστικές» σε μια νέα συνέντευξη που παραχώρησε στο Yahoo! Music. Εκεί, ζητήθηκε από τον κιθαρίστα του hard rock συγκροτήματος να σχολιάσει τον κατάλογο του συγκροτήματός του σε σχέση με την ανάπτυξη του κινήματος #MeToo, το οποίο δημιουργήθηκε ως αντίδραση στις συνταρακτικές αποκαλύψεις για τον χώρο του θεάματος.

«Οι Guns N’ Roses δεν είχαν «αρπακτικές» σχέσεις με γυναίκες», είπε χαρακτηριστικά εξηγώντας μάλιστα πως σε ορισμένες περιπτώσεις συνέβαινε το ακριβώς αντίθετο. Αναφερόμενος στους στίχους των Guns N’ Roses, ο κιθαρίστας ομολόγησε πως «ορισμένα από τα τραγούδια ήταν κάπως σεξιστικά με τον δικό τους τρόπο», τα οποία όμως «δεν πρέπει να ληφθούν τόσο σοβαρά υπόψη, δε νομίζω πως ήταν κακόβουλα ή κάτι τέτοιο».

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Slash συζητά για το κίνημα #MeToo, καθώς τον περασμένο μήνα ξεκαθάρισε πως στηρίζει το κίνημα και τους στόχους του, εκφράζοντας παράλληλα την ανησυχία του για το ενδεχόμενο ψευδών κατηγοριών. «Το πρόβλημα είναι πως μπορείς να κατηγορήσεις κάποιον ψευδώς για κάτι και μετά, ακόμα και εάν καθαρίσεις το όνομά σου, η ζημιά έχει ήδη γίνει και είναι πραγματικά λυπηρό» είχε δηλώσει ο κιθαρίστας στο περιοδικό Classic Rock.