Στο Τελ Αβίβ θα διεξαχθεί η επόμενη Eurovision

tel-aviv-convention-center

Ο 64ος τελικός της Eurovision θα διεξαχθεί στο Tel Aviv Convention Center.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Το ενδεχόμενο διεξαγωγής του πανευρωπαϊκού διαγωνισμού τραγουδιού στην Ιερουσαλήμ είχε προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις.

Η πόλη του Τελ Αβίβ θα είναι τελικά οικοδεσπότης της Eurovision το 2019, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ευρωπαϊκή Ένωσης Ραδιοτηλεόρασης. Το Ισραήλ κέρδισε το δικαίωμα να διοργανώσει τον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό τραγουδιού μετά τη νίκη της Netta Barzilai στον φετινό τελικό της Πορτογαλίας με το «Toy».

Eurovision

Η συζήτηση σχετικά με το ποια πόλη της χώρας θα υποδεχτεί την Eurovision προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, καθώς η πρόθεση των ισραηλινών αρχών ήταν να διεξάγει τον διαγωνισμό στην Ιερουσαλήμ, στο γενικότερο πλαίσιο προσπαθειών αναγνώρισης της πόλης ως επίσημης πρωτεύουσας του Ισραήλ. Την περασμένη εβδομάδα μια ομάδα καλλιτεχνών εξέφρασαν την αντίθεση τους σε αυτό το ενδεχόμενο και απηύθυναν κάλεσμα σε μποϋκοτάζ, με αναφορές στο παλαιστινιακό ζήτημα, μέσω μιας ανοιχτής επιστολής.

 Τελικά οι διοργανωτές της Eurovision αποφάσισαν να διεξάγουν τον διαγωνισμό τραγουδιού στο Τελ Αβίβ, με τον μεγάλο τελικό να έχει προγραμματιστεί για τις 18 Μαΐου 2019. Σύμφωνα με τον εκτελεστικό διευθυντή της Eurovision, Jon Ola Sand, η πόλη επιλέχθηκε καθώς προσφέρει τις καλύτερες προϋποθέσεις.

Δείτε την επίσημη ανακοίνωση των διοργανωτών της Eurovision

Οι συναυλίες παγκοσμίου φήμης μουσικών στο Ισραήλ συχνά βρίσκονται στο επίκεντρο για πολιτικούς λόγους. Πρόσφατα, η Lana Del Rey αποφάσισε να ακυρώσει την εμφάνισή της στη χώρα έπειτα από αντιδράσεις θαυμαστών της και συναδέλφων της, όπως ο Roger Waters των Pink Floyd. Υπάρχουν όμως και καλλιτέχνες όπως ο Nick Cave και οι Radiohead οι οποίοι αψήφησαν τις αντιδράσεις και έδωσαν τελικά τις προγραμματισμένες συναυλίες τους.