Μέλος των Pussy Riot έπεσε θύμα δηλητηρίασης

pyotr-verzilov-pussy-riot Sergei Karpukhin
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Κρίσιμη παραμένει η κατάσταση του Pyotr Verzilov, ο οποίος είχε συλληφθεί για την εισβολή στον τελικό του φετινού Μουντιάλ.

Τον περασμένο Ιούλιο τέσσερα μέλη των Pussy Riot συνελήφθησαν μετά την «εισβολή» τους στον αγωνιστικό χώρο του μεγάλου τελικού του παγκοσμίου κυπέλλου ποδοσφαίρου που πραγματοποιήθηκε στη Μόσχα. Οι τέσσερις ακτιβιστές κατήγγειλαν το γεγονός ότι δεν τους επιτράπηκε επαφή με δικηγόρο και καταδικάστηκαν σε 15 μέρες φυλάκιση, ενώ παράλληλα τους απαγορεύτηκε η είσοδος σε αθλητικούς χώρους κατά τη διάρκεια αγώνων.

Σύμφωνα με άρθρο του NPR, ένας από τους συλληφθέντες, ο Pyotr Verzilov, φέρεται να έπεσε θύμα δηλητηρίασης μετά από εμφάνισή του σε δικαστήριο την περασμένη Τρίτη. Η Veronika Nikulshina των Pussy Riot δήλωσε πως λίγες ώρες μετά και αφού επέστρεψε σπίτι του, ο Verzilov άρχισε να χάνει την όρασή του, στη συνέχεια τη δυνατότητα ομιλίας και μέχρι να καταφτάσει ασθενοφόρο «είχε αρχίσει να έχει σπασμούς».

AP / Θανάσης Σταυράκης

O Verzilov ήταν ένα από τα τέσσερα μέλη των Pussy Riot που συμμετείχε στην «εισβολή» του περασμένου Ιουλίου.

Ο Verziloz ήταν σε θέση να ενημερώσει τους διασώστες του ασθενοφόρου πως δεν είχε φάει ή πάρει τίποτα, αλλά η κατάστασή του επιδεινώθηκε γρήγορα και άρχισε να μιλάει ασυνάρτητα καθοδόν για το νοσοκομείο. Οι Pussy Riot στη συνέχεια αναζήτησαν μέσω του προφίλ τους στο Twitter να έρθουν σε επαφή με ειδικούς στην τοξικολογία «για τον Peter που έχει δηλητηριαστεί».

Εκπρόσωπος των Pussy Riot στις ΗΠΑ δήλωσε πως οι γιατροί δεν έχουν δώσει «ξεκάθαρες πληροφορίες» σχετικά με το τι συνέβη στον Verzilov, αλλά σημείωσε πως παρά το γεγονός ότι η κατάστασή του παραμένει κρίσιμη, αναμένεται να αναρρώσει. Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες δηλητηριάστηκε το μέλος των Pussy Riot αποτελούν θέμα έντονης συζήτησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς πολλοί Ρώσοι «αντιφρονούντες» έχουν πέσει θύμα δηλητηρίασης στο πρόσφατο παρελθόν.