Ποιες ήταν οι 10 πιο επιτυχημένες περιοδείες του 2012;

poies-itan-oi-10-pio-epituximenes-periodeies-tou-2012

ΤΕΤΑΡΤΗ, 06 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013

Ποιοι ήταν οι καλλιτέχνες που έκαναν τις πιο πολυσυζητημένες περιοδείες της χρονιάς που έφυγε και έσπασαν όλα τα ρεκόρ στα ταμεία;

1. Madonna

Η «βασίλισσα της pop» κατέχει την πρώτη θέση με έσοδα 296,1 εκατομμύρια δολάρια, που αποκόμισε από την MDNA tour, ίσως μία από τις πιο ιδιαίτερες περιοδείες της, αφού σε κάθε εμφάνιση της δε δίσταζε να δείχνει απόκρυφα μέρη του σώματός της, να προκαλεί με κάθε είδους τρόπο και να ανεβάζει επί σκηνής σύγχρονα pop φαινόμενα όπως ο Psy. Παρά τον εισπρακτικό θρίαμβο, οι κριτικοί την έθαψαν, κάνοντάς της έκκληση να σοβαρευτεί... επιτέλους.

2. Bruce Springsteen & The E-Street Band

Το «Αφεντικό» ακολουθεί τη Madonna με τη «Wrecking Ball Tour», με 210,2 εκατομμύρια δολάρια. Στην επιτυχία αυτή συνέβαλε το «We Take Care of Our Own», που έγινε ύμνος της προεκλογικής καμπάνιας του Obama, ένα κατά γενική ομολογία πολύ καλό album και φυσικά, η ανεκτίμητη εμπειρία του να βλέπεις τον Springsteen να παίζει για ώρες επί σκηνής.

3. Roger Waters

Το μέλος των Pink Floyd με το «The Wall» του, βρίσκεται στην τρίτη θέση, αποκομίζοντας κέρδη 186, 4 εκατομμυρίων δολαρίων, με ένα συγκλονιστικό υπερθέαμα, που αφήνει το κοινό με το στόμα ανοιχτό.

4. Coldplay

ΟΙ Βρετανοί έγιναν πλουσιότεροι κατά 171 εκατομμύρια δολάρια, με τη «Mylo Xyloto Tour» τους.

5. Lady Gaga

Η Lady Gaga με τη «Monsters Ball Tour» της, επισκέφτηκε όλον τον πλανήτη και αποκόμισε κέρδη 161 εκατομμυρίων δολαρίων. Η θέση της στην πρώτη πεντάδα απλά επιβεβαιώνει την απόλυτη κυριαρχία της και κάνει τον θρόνο της Madonna να τρίζει...

6. Cirque Du Soleil-Michael Jackson The Immortal

140 εκατομμύρια εισπράξεις σημείωσε η παράσταση του «Τσίρκου του Ήλιου», η οποία ήταν αφιερωμένη στον αείμνηστο «βασιλιά της pop».

7. Kenny Chesney/Tim McGraw

Αν και στα μέρη μας οι country αστέρες δεν έχουν γνωρίσει μεγάλη επιτυχία, στην πατρίδα τους, τις Η.Π.Α., είναι από τα πιο αγαπημένα ονόματα καλλιτεχνών και αυτό αποδεικνύουν και τα 96,5 εκατομμύρια δολάρια εισπράξεων.

8. Metallica

Η μπάντα που χαρίζει ηλεκτρισμένες εμφανίσεις στους φανατικούς της θαυμαστές, είναι και φέτος στην πρώτη δεκάδα των πιο επιτυχημένων περιοδειών, με 86 εκατομμύρια έσοδα.

9. Elton John

Αν και το καινούργιο του album αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2013, ο δημοφιλής και ακόμα προκλητικός καλλιτέχνης είχε μια άκρως προσοδοφόρα χρονιά, με 70 εκατομμύρια εισπράξεις από τις συναυλίες του.

10. Red Hot Chili Peppers

Η «I’m With You» περιοδεία τους, που πέρασε και από τη χώρα μας, ικανοποιώντας ένα συναυλιακό μας απωθημένο για χρόνια, κατάφερε να φέρει 57, 8 εκατομμύρια δολάρια στις τσέπες των Καλιφορνέζων.

Μετά τη δεκάδα, ακολουθούν ονόματα, όπως ο Paul McCartney, η Jennifer Lopez, o Leonard Cohen και ο Justin Bieber.

Ροζίνα Αράπη