Σε 28 χρόνια καταδικάστηκε ο Suge Knight

suge-knight Alaric Lambert
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Ο πρώην πρόεδρος της Death Row Records απέφυγε τα ισόβια για θανατηφόρο αυτοκινητιστικό δυστύχημα και την εγκατάλειψη του θύματος.

Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της βιογραφικής ταινίας «Straight Outta Compton», ο Suge Knight βρισκόταν στο σετ όπου και χτύπησε έναν άνδρα, τον Terry Carter, με το αυτοκίνητό του και τον εγκατέλειψε. Ο Carter πέθανε και ο Knight κατηγορήθηκε για φόνο, αντιμετωπίζοντας ενδεχόμενη ποινή ισόβιας φυλάκισης.

Τελικά μετά από πολλές καθυστερήσεις, ο Knight έφτασε σε συμβιβασμό με τις δικαστικές αρχές αποδεχόμενος την κατηγορία της ανθρωποκτονίας και καταδικάστηκε σε 28 χρόνια φυλάκιση. Πέραν όμως μιας ενδεχόμενης ισόβιας ποινής, ο Knight απέφυγε και μια δραματική και παρατεταμένη δίκη, οποία είχε προγραμματιστεί να ξεκινήσει τον Οκτώβριο.

AP

O Knight είχε απασχολήσει τις αρχές πολλές φορές στο παρελθόν.

Το Associated Press αναφέρει σε άρθρο του πως ο Knight συχνά αγνοούσε τις συμβουλές των συνηγόρων του, παραπονιόταν συχνά για την κατάσταση στην φυλακή και αστειευόταν στις δικαστικές αίθουσες. Παράλληλα ο Knight είχε απολύσει ολόκληρη την νομική του ομάδα (με δύο δικηγόρους να αντιμετωπίζουν κατηγορίες χειραγώγησης ενός μάρτυρα) και είχε απειλήσει τον σκηνοθέτη του «Straight Outta Compton» D. Gary Gray. Η κόρη του Knight δήλωσε «έκπληκτη» που ο πατέρας της έφτασε σε συμβιβασμό, αφού «συνήθως του αρέσει να είναι οι κάμερες πάνω σε αυτόν 24 ώρες το 24ωρο».

REX/Shutterstock

Η Death Row Records του Suge Knight βοήθησε σημαντικά τον Tupac Shakur να γίνει παγκόσμιος αστέρας.

Ως έφηβος ο Knight διακρίθηκε στο αμερικάνικο ποδόσφαιρο και μετά το σύντομο πέρασμα του από το NFL, εργάστηκε ως διοργανωτής συναυλιών και σωματοφύλακας διασημοτήτων, όπως o Bobby Brown. Ως συνιδρυτής και πρόεδρος της εμβληματικής Death Row Records, ο Knight βοήθησε τους Tupac Shakur, Dr. Dre, MC Hammer και Snoop Dogg, μεταξύ πολλών άλλων, να γίνουν παγκόσμιοι αστέρες του hip-hop στις αρχές της δεκαετίας του 1990.