Δείτε πως John Lennon και George Harrison ηχογράφησαν το «How Do You Sleep?»

yoko-ono-John-lennon
ΔΕΥΤΕΡΑ, 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Το «Imagine: The Ultimate Collection» περιλαμβάνει 140 remixed και remastered τραγούδια και αποτελείται από έξι δίσκους.

Πρόσφατα έγινε γνωστό πως το «Imagine» των Beatles θα επανακυκλοφορήσει στις 5 Οκτωβρίου, με πλούσιο ανέκδοτο υλικό. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Universal Music, το «Imagine: The Ultimate Collection» συμπεριλαμβάνει «ωμές ερμηνείες» των τραγουδιών του δίσκου, χωρίς εφέ και συνοδεία εγχόρδων.

Σε ένα preview της ειδικής έκδοσης, ο John Lennon και ο George Harrison ηχογραφούν το «How Do You Sleep?», στο σπίτι του Lennon στο Άσκοτ της Αγγλίας.  Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, «Είναι βράδυ. Είναι η τελευταία εβδομάδα του Μαΐου 1971, είστε ο εκλεκτός καλεσμένος τους και κάθεστε σε μια καρέκλα στη κέντρο του στούντιο ηχογραφήσεων του, τα Ascot Sound Studios».

Δείτε την «ωμή» ηχογράφηση του «How Do You Sleep?»

«Ο John Lennon κάθεται μπροστά σας και μαθαίνει στους μουσικούς μια από τις πρόσφατες συνθέσεις του. Μιλά και τραγουδά παίζοντας την ίδια ηλεκτρική κιθάρα Epiphone Casino με την οποία έπαιξε στο “Revolution”. Ένας γενειοφόρος George Harrison κάθεται μπροστά σας, στα δεξιά και παίζει με την ανοιχτόχρωμη μπλε Fender Strat του John» καταλήγει η ανακοίνωση της Universal Music.

Το box-set περιλαμβάνει το ανέκδοτο demo του «Imagine» μαζί με 140 remixed και remastered κομμάτια των Beatles σε έξι δίσκους. Η Yoko Ono, η οποία επέβλεψε το project στο Abbey Road, σχολίασε πως «το “Imagine” δημιουργήθηκε με τεράστια αγάπη και ενδιαφέρον για τα παιδιά του κόσμου και ελπίζω να σας αρέσει».