Οι Beatles επανεκδίδουν το εμβληματικό «White Album»

beatles
ΤΡΙΤΗ, 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Η επετειακή επανέκδοση του κλασικού άλμπουμ των «Σκαθαριών» περιλαμβάνει ένα νέο mix και πλούσιο ακυκλοφόρητο υλικό.

Το «White Album» των Beatles με διαχρονικές επιτυχίες όπως τα «Back in the U.S.S.R.», «Helter Skelter» και «While My Guitar Gently Weeps» συμπληρώνει φέτος 50 χρόνια από την κυκλοφορία του. Στο πλαίσιο αυτής της σημαντικής επετείου θα κυκλοφορήσει μια πολυτελής έκδοση του δίσκου, με ένα νέο mix των 30 κομματιών του διπλού άλμπουμ από τον παραγωγό Giles Martin και τον τεχνικό ήχου Sam Okell, τόσο σε stereo όσο και σε 5.1 surround audio.

Δείτε την επίσημη ανακοίνωση της επανέκδοσης 

Στον πρόλογο της επετειακής έκδοσης ο παραγωγός εξηγεί πως στόχος του με το νέο mix ήταν να φέρει τους νέους και παλιούς ακροατές «όσο πιο κοντά γίνεται στους Beatles μέσα στο στούντιο», χαρακτηρίζοντας παράλληλα τον δίσκο ως έναν «από τους πιο ποικιλόμορφους και εμπνευσμένους» όλων των εποχών. Ο Paul McCartney δήλωσε: «Είχαμε αφήσει το συγκρότημα του Sgt. Pepper για να παίξουμε στα ηλιόλουστα Ιλίσια Πεδία του και ακολουθούσαμε νέες κατευθύνσεις χωρίς χάρτη».

Η επετειακή επανέκδοση θα περιλαμβάνει επίσης 27 πρώιμα acoustic demo των τραγουδιών του άλμπουμ, καθώς και 50 κομμάτια από τις ηχογραφήσεις, πολλά από τα οποία δεν έχουν κυκλοφορήσει ποτέ επισήμως. Η επανέκδοση που κυκλοφορεί στις 9 Νοεμβρίου έρχεται μαζί με ένα βιβλίο και Blu-ray, ενώ θα υπάρχει μια deluxe έκδοση με τέσσερα βινύλια των 180 γραμμαρίων, καθώς και μια απλή έκδοση σε διπλό βινύλιο 180 γραμμαρίων, χωρίς το bonus υλικό.