Ποια είναι τα επόμενα σχέδια του Noel Gallagher;

noel-gallagher Tracey Welch
ΤΡΙΤΗ, 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Ο πρώην κιθαρίστας των Oasis ετοιμάζεται να ξαναμπεί στο στούντιο τον Ιανουάριο για να ηχογραφήσει ένα (ή δύο) άλμπουμ.

Ο Noel Gallagher αποκάλυψε πως το 2019 θα επιστρέψει στο στούντιο για να ηχογραφήσει ένα νέο άλμπουμ. Τελευταίος δίσκος του πρώην κιθαρίστα των Oasis ήταν το «Who Built The Moon?» με τους High Flying Birds, το οποίο φέτος ήταν υποψήφιο για το βραβείο Mercury.

«Θα επιστρέψψ στο στούντιο τον Ιανουάριο με τον παραγωγό David Holmes για άλλον έναν δίσκο» δήλωσε χαρακτηριστικά στην Daily Star ο Gallagher. Όταν ρωτήθηκε για τις πιθανότητες μιας επανένωσης με τον αδερφό Liam, ο Noel απάντησε πως κάτι τέτοιο είναι «πιο πιθανό» από το να κερδίσει ο ίδιος ένα βραβείο Mercury.

REX/Shutterstock / James McCauley

Ο Noel Gallagher δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο μιας επανένωσης των Oasis στο μέλλον, αφήνοντας όμως να εννοηθεί πως κάτι τέτοιο θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο.

Σε δηλώσεις του στο περιοδικό NME τον περασμένο Απρίλιο, ο Βρετανός μουσικός είχε αφήσει να εννοηθεί πως έχει υλικό για δύο δίσκους. «Θα κάνω άλλον έναν δίσκο με τον Dave Holmes με αυτόν τον τρόπο, αλλά ο τελευταίος πήρε τέσσερα χρόνια» είχε αποκαλύψει ο Gallagher, συμπληρώνοντας πως σκέφτεται να ηχογραφήσει παράλληλα άλλον έναν δίσκο κατά ένα πιο «παραδοσιακό» τρόπο.

Αναφορικά με το ύφος του νέου του υλικού, ο Gallagher είχε αποκαλύψει πως για πρώτη φορά από την ηλικία των 13 ετών δεν είχε κιθάρα σπίτι του, οπότε έγραφε τραγούδια στο μπάσο. Στη συνέχεια εξήγησε πως ως αποτέλεσμα τα νέα του τραγούδια έχουν πιο έντονα grooves και σχολίασε πως θυμίζουν «τους Police και τους Cure ή αν οι Police και οι Cure ήταν σε συγκρότημα μαζί».