Η νέα υπηρεσία του Spotify σου φτιάχνει το playlist βάσει DNA

spotify-smartphone-akoustika Denys Prykhodov
ΤΕΤΑΡΤΗ, 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018

To Spotify αξιοποιεί το γενετικό υλικό των χρηστών του για να δημιουργήσει μοναδικά playlist.

Εάν έχετε κουραστεί με τα έτοιμα playlists και δεν βρίσκετε κάτι ενδιαφέρον για να ακούσετε, το Spotify έχει (ενδεχομένως) την απόλυτη «επιστημονική» λύση στο πρόγραμμα. Η πλατφόρμα streaming μουσικής πλέον προσφέρει μοναδικά playlists βασισμένα στο γενετικό υλικό των χρηστών.

Το μόνο που χρειάζεται για να βρείτε το γενετικά εμπνευσμένο playlist σας είναι να κάνετε το σχετικό τεστ στην ιστοσελίδα AncestryDNA. Από εκεί το Spotify αξιοποιεί συγκεκριμένα δεδομένα ώστε να δημιουργήσει ένα playlist βασισμένο στο DNA και το οικογενειακό δέντρο σας.

Σύμφωνα όμως με το Spin, η χρήση αυτής της υπηρεσίας απαιτεί από τους χρήστες να εκχωρήσουν ορισμένα δικαιώματα, ώστε η εταιρεία να μπορέσει να κάνει τη σχετική έρευνα και να χρησιμοποιήσει τα σχετικά δεδομένα. Η AncestryDNA από την πλευρά της ισχυρίζεται πως η προστασία προσωπικών δεδομένων αποτελεί μέγιστη προτεραιότητα και τονίζει πως το Spotify δεν έχει πρόσβαση στα δεδομένα DNA των χρηστών της.

«Οι πελάτες μπορούν να βάλουν χειροκίνητα τις περιοχές στο playlist generator του Spotify και τότε θα δημιουργεί ένα custom playlist με τραγούδια καλλιτεχνών από διάφορες περιοχές και μεγάλη ποικιλία μουσικών ειδών. Όλες οι πληροφορίες που βάζουν χειροκίνητα οι χρήστες και η εμπειρία είναι εντελώς προαιρετικά», καταλήγει η ανακοίνωση της εταιρείας. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα.