Οι αναζητήσεις για Naomi Campbell, Kim και Kourtney Kardashian μπορεί να μας βάλουν σε μπελάδες

naomi-campbell-kim-kardashian-adele
ΤΕΤΑΡΤΗ, 03 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018

Αυτές είναι οι πιο «επικίνδυνες» διασημότητες για τον υπολογιστή μας.

Εκτός από βασίλισσα της showbiz, η Kim Kardashian είναι και επίσημα η πιο «επικίνδυνη» celebrity του διαδικτύου, εκτοπίζοντας την Avril Lavigne από την πρώτη θέση της ετήσιας έρευνας της McAfee. Κάθε χρόνο, η γνωστή εταιρεία κυβερνοασφάλειας εκδίδει μια λίστα βασισμένη στα αποτελέσματα ερευνών σε μηχανές αναζήτησης που οδηγούν σε ιστοσελίδες με ιούς και κακόβουλο λογισμικό.

Στη δεύτερη θέση της McAfee βρέθηκε το supermodel Naomi Campbell, ενώ οι Adele, Caroline Flack και Kourtney Kardashian συμπληρώνουν την πρώτη πεντάδα. Σύμφωνα με την McAfee, επιτήδειοι εκμεταλλεύονται τη δημοσιότητα των συγκεκριμένων προσώπων ώστε να προσελκύουν χρήστες του διαδικτύου στις σελίδες τους που περιέχουν κακόβουλο λογισμικό, με στόχο να υποκλέψουν τα προσωπικά δεδομένα και στοιχεία τους.

AP / Andy Kropa

Η Kim Kardashian μπορεί να έχει «σπάσει το διαδίκτυο» με τις φωτογραφήσεις της, αλλά ενδέχεται να μολύνει τον υπολογιστή σας εάν δεν είστε προσεκτικοί στις αναζητήσεις σας.

Όπως εξήγησε ο επικεφαλής επιστήμονας της McAfee, Raj Samani, είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τους χρήστες του διαδικτύου να είναι προσεκτικοί όταν σερφάρουν, καθώς εύκολα μπορεί να «μολύνουν» τις συσκευές τους. Πέραν λοιπόν του απαραίτητου anti-virus, οι χρήστες θα πρέπει να προσέχουν τις ιστοσελίδες που επισκέπτονται για να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο.

Η λίστα της McAfee για το 2018 έχει ως εξής:

  1. Kim Kardashian
  2. Naomi Campbell
  3. Kourtney Kardashian
  4. Adele
  5. Caroline Flack
  6. Rose Byrne
  7. Kem Cetinay
  8. Britney Spears
  9. Emma Roberts
  10. Ferne McCann