Άνοιξε η όρεξη των ABBA για νέο άλμπουμ

abba
ΤΕΤΑΡΤΗ, 03 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018

Οι Björn Ulvaeus και Benny Andersson άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο για έναν νέο δίσκο από το θρυλικό disco pop συγκρότημα.

Οι ABBA πρόσφατα ανακοίνωσαν πως έχουν ηχογραφήσει δύο νέα τραγούδια και, σύμφωνα με τον Björn Ulvaeus, υπάρχουν σκέψεις για έναν νέο δίσκο. Το σουηδικό disco pop συγκρότημα είχε κυκλοφορήσει οχτώ άλμπουμ, με την τελευταία κυκλοφορία τους να είναι το «The Visitors» το 1981.

Μιλώντας στην Evening Standard, ο Ulvaeus δήλωσε πως οι ηχογραφήσεις που έγιναν στο στούντιο φέτος ενδέχεται να οδηγήσουν «σε ένα νέο άλμπουμ, πιθανότατα», ενώ στη συνέχεια εξήγησε πως μπορεί να ηχογραφήσουν «τέσσερα τραγούδια ή κάτι τέτοιο – αυτό είναι εφικτό». Αν και δεν είναι λοιπόν ξεκάθαρο εάν όντως θα γράψουν νέα μουσική για μια μελλοντική κυκλοφορία, ο Ulvaeus επανέλαβε πως δεν υπάρχει περίπτωση για περιοδεία των ABBA.

REX/Shutterstock / Peter Mazel

«Όταν ήμασταν και οι τέσσερις στο στούντιο ήταν απίστευτα, γιατί δεν έχουμε βρεθεί σε στούντιο από την αρχή της δεκαετίας του 1980. Καθόμασταν εκεί σε γνώριμο περιβάλλον, κοιταχτήκαμε και χρειάστηκαν 15 δευτερόλεπτα και είχαμε επιστρέψει» δήλωσε ο Ulvaeus για τις πρόσφατες ηχογραφήσεις τους. Ένα από τα δυο τραγούδια που ηχογράφησαν στο στούντιο είναι χορευτικό pop, ενώ το άλλο είναι «πιο διαχρονικό, πιο στοχαστικό» σχολίασε ο Ulvaeus για το νέο υλικό, συμπληρώνοντας πως «είναι σκανδιναβικά λυπητερό, αλλά χαρούμενο την ίδια στιγμή».

Ο Benny Andersson ήταν εξίσου θετικός στην προοπτική ενός νέου άλμπουμ με τους ABBA. Στην πρεμιέρα του «Mamma Mia! Here We Go Again», ο Andersson δήλωσε: «Το να κάνουμε άλλο ένα άλμπουμ είναι σαν να κάνουμε ένα “Mamma Mia 3”».