Τα πρώτα χρόνια του David Bowie στο επίκεντρο νέου ντοκιμαντέρ

david-bowie Ray Stevenson
ΤΡΙΤΗ, 09 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018

Το BBC ολοκληρώνει την αφιερωματική τριλογία του στον εμβληματικό μουσικό με το «The First Five Years».

Το BBC ανακοίνωσε τα σχέδιά του για ένα νέο ντοκιμαντέρ για τον David Bowie από τον σκηνοθέτη και παραγωγό Francis Whately, με τίτλο «The First Five Years». Πρόκειται για το τρίτο και τελευταίο κομμάτι τις τριλογίας ντοκιμαντέρ του BBC, μετά το «Five Years» που εξέταζε τα «χρυσά» χρόνια του Bowie μετά τον «Ziggy Stardust» και την περίοδο που έμεινε στο Βερολίνο, καθώς και το «The Last Five Years» το οποίο εστίασε στα τελευταία δημιουργικά του χρόνια.

Όπως προϊδεάζει ο τίτλος του ντοκιμαντέρ, το «The First Five Years» θα εξετάζει τα πρώτα χρόνια του Bowie στη μουσική, πριν γίνει παγκόσμιος αστέρας. Η παραγωγή θα περιλαμβάνει σπάνιο υλικό από τα αρχεία του BBC, όπως τη συμμετοχή του Bowie σε ένα δοκιμαστικό του BBC με το συγκρότημα David Bowie and the Lower Third. Σύμφωνα με την τότε έκθεση του BBC, το συγκρότημα του Bowie είχε μεν έναν «αρκετά διαφορετικό ήχο», όμως  «χωρίς προσωπικότητα» και που «δεν θα βελτιωθεί με εξάσκηση».

Στο ντοκιμαντέρ θα υπάρχουν αποκλειστικές συνεντεύξεις με πολλά πρόσωπα του στενού του κύκλου, όπως της πρώτης ξαδέρφης και στενής φίλςη του, Kristina Amadeus, τις πρώην συντρόφους του, Hermione Farthingale, Dana Gillespie και Lindsay Kemp, τους παραγωγούς, Tony Visconti, Mike Vernon και Tony Hatch, καθώς και φίλους του, Geoff MacCormak και George Underwood, μεταξύ πολλών άλλων.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του BBC, το «The First Five Years» θα προβληθεί μέσα στο 2019, ενώ τομ Οκτώβριο θα γίνει μια ειδική προβολή της συναυλίας που είχε δώσει στο Glastonbury το 2000. Η συναυλία θα κυκλοφορήσει σε διπλό CD, DVD και τριπλό βινύλιο υπό τον τίτλο «David Bowie Glastonbury 2000» στις 30 Νοεμβρίου, με σημειώσεις της Caitlin Moran, φωτογραφίες και ένα ημερολόγιο περιοδείας που έγραψε ο ίδιος για το περιοδικό Time Out.