H Yoko Ono διασκευάζει το «Imagine» για το νέο της προσωπικό άλμπουμ

yoko-ono Rebecca Blackwell
ΤΕΤΑΡΤΗ, 10 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018

«Ο John Lennon και εγώ δημιουργήσαμε πολλά μαζί και θα ήταν πολύ ευτυχισμένος που το έκανα» δήλωσε η Yoko Ono για τη λιτή διασκευή της.

Την Τρίτη συμπληρώθηκαν 78 χρόνια από τη γέννηση του John Lennon και η σύντροφός του, Yoko Ono, έδωσε στη δημοσιότητα μια νέα, μινιμαλιστική διασκευή του «Imagine». Το τραγούδι συμπεριλαμβάνεται στον επερχόμενο δίσκο της Ono με τίτλο «Warzone» που κυκλοφορεί στις 19 Οκτωβρίου.

Ακούστε τη νέα διασκευή του «Imagine» από την Yoko Ono 

Στη νέα εκδοχή του κλασσικού τραγουδιού που έγραψε ο John Lennon με τη Yoko Ono εμφανίζεται ο πιανίστας και συνθέτης Thomas Bartlett ως συμπαραγωγός. Τον περασμένο Ιούλιο η Ono δημοσίευσε το ομώνυμο τραγούδι του νέου της δίσκου, το οποίο είχε κυκλοφορήσει αρχικά στο «Rising» του 1995.

REX/Shutterstock / George Konig

Η συνεισφορά της Yoko Ono στην σύνθεση του «Imagine» αναγνωρίστηκε 45 χρόνια μετά την κυκλοφορία του κλασσικού τραγουδιού.

Το «Warzone» θα είναι ο 16ος προσωπικός δίσκος της Ono, με το «Take Me to the Land of Hell» του 2013 να αποτελεί την τελευταία της solo κυκλοφορία και το «Yes, I'm a Witch Too» του 2016 την πιο πρόσφατη συνεργατική της δουλειά. Στο νέο της άλμπουμ η Ono επανεξετάζει και ηχογραφεί εκ νέου 13 τραγούδια που κυκλοφόρησε από το 1970 έως το 2009.

 «Το “Imagine” ήταν το μόνο για το οποίο ήμουν απόλυτα νευρική, γιατί όλος ο κόσμο το ξέρει και θα μπορούσε να μου ασκήσει κριτική, αλλά πίστεψα πως ήταν πολύ σημαντικό να το κάνω και η νευρικότητα πρέπει να είναι δευτερευούσης σημασίας», σχολίασε η Yoko Onο για τη νέα της διασκευή, συμπληρώνοντας: «Ο John και εγώ δημιουργήσαμε πολλά μαζί και θα ήταν πολύ ευτυχισμένος που το έκανα».