Διχάζει η περιοδεία της «εικονικής» Amy Winehouse

amy-winehouse Haydn West
ΔΕΥΤΕΡΑ, 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018

Η BASE Hologram και η οικογένεια της Βρετανίδας τραγουδίστριας ανακοίνωσαν σχέδια για συναυλίες με ολογράμματα και ζωντανή μουσική.

Οι περιοδείες με ολογράμματα έχουν γίνει της μόδας τα τελευταία χρόνια, τόσο για καλλιτέχνες που έχουν πεθάνει – όπως ο Tupac Shakur ή η Whitney Houston – όσο και για καλλιτέχνες που απλά δεν θέλουν να ξαναπαίξουν ζωντανά – όπως οι ABBA. Αν και οι συγκεκριμένες συναυλίες δίνουν την ευκαιρία σε πολλούς να βιώσουν κάτι ανεπανάληπτο, υπάρχουν πολλοί επικριτές που θεωρούν πως αμαυρώνουν την κληρονομιά των καλλιτεχνών.

Την περασμένη εβδομάδα ανακοινώθηκαν τα σχέδια για μια περιοδεία ολογραμμάτων με την Amy Winehouse για το 2019, γεγονός που έχει διχάσεις τους θαυμαστές της. Πίσω από το εγχείρημα βρίσκεται η BASE Hologram, με μεγάλη εμπειρία σε αντίστοιχες περιοδείες άλλων καλλιτεχνών, η οποία υπόσχεται μια διαδραστική εμπειρία που θα συνδυάζει ολογράμματα και ζωντανή μουσική.

Η είδηση έγινε δεκτή με ενθουσιασμό, αλλά και σκεπτικισμό από πολλούς θαυμαστές της Winehouse, με ορισμένους να δηλώνουν «αηδιασμένοι» και απογοητευμένοι από την «εκμετάλλευση» της Βρετανίδας τραγουδίστριας, η οποία πέθανε το 2011 στην ηλικία των 27 ετών.

«Οι θαυμαστές φωνάζουν για κάτι καινούριο από την Amy, αλλά πραγματικά δεν υπάρχει κάτι καινούριο» είχε δηλώσει ο πατέρας της τραγουδίστριας, Mick Winehouse, στην ανακοίνωση της περασμένης εβδομάδας. Παρόλο που ξεκαθάρισε ότι τα έσοδα της οικογένειας θα πάνε στο ίδρυμα Amy Winehouse – το οποίο βοηθά νέους ανθρώπους να αντιμετωπίσουν προβλήματα εθισμού – πολλοί έκαναν λόγο για προσπάθεια «εξαργύρωσης» της κληρονομιάς που άφησε η Winehouse πίσω της.