Η ζωή της Amy Winehouse στη μεγάλη οθόνη

amy-winehouse James McCauley
ΤΡΙΤΗ, 16 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018

Μετά τη διχαστική περιοδεία ολογραμμάτων, η οικογένεια της τραγουδίστριας έδωσε το πράσινο φως για μια βιογραφική ταινία.

Το 2015, ο Asif Kapadia γύρισε το ντοκιμαντέρ, «Amy» για τη ζωή της Amy Winehouse, το οποίο έσπασε τα ταμεία στη Μεγάλη Βρετανία και στη συνέχεια απέσπασε βραβεία Oscar, BAFTA και Grammy. Παρά τη μεγάλη επιτυχία του ντοκιμαντέρ, ο πατέρας της Βρετανίδας τραγουδίστριας, Mitch Winehouse, το χαρακτήρισε «παραπλανητικό» και σχολίασε πως περιλαμβάνει ορισμένες «αναλήθειες».

Πιο συγκεκριμένα, ο Mitch Winehouse είχε εμφανιστεί σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού iTV όπου εξέφρασε την απογοήτευση και ενόχλησή του για το πώς παρουσιάστηκε ο ίδιος και η σχέση του με την κόρη του στο ντοκιμαντέρ του Kapadia. «Η ταινία με παρουσιάζει με έναν όχι τόσο καλό τρόπο. Δεν υπάρχει ισορροπία, δεν υπάρχει τίποτα για το ίδρυμα. Απεικονίζει αρνητικά εμένα και τη σχέση μου με την Amy» είχε τονίσει ο Winehouse στην εκπομπή.

Shutterstock / Razvan Iosif

Σύμφωνα με άρθρο του Guardian, η οικογένεια Winehouse έχει υπογράψει συμβόλαιο για την παραγωγή μιας ταινίας για τη ζωή της Amy Winehouse. Ο συγγραφέας του musical «Kinky Boots», Geoffrey Deane, έχει αναλάβει να γράψει το σενάριο, ενώ η Alison Owen (μητέρα της Lily Allen και του Alfie Allen) θα εκτελέσει χρέη παραγωγού με την Debra Hayward. Τα γυρίσματα της ταινίας αναμένονται να ξεκινήσουν το 2019 κα,ι όπως και με την επερχόμενη περιοδεία ολογραμμάτων, τα έσοδα θα πάνε στο φιλανθρωπικό ίδρυμα Amy Winehouse.

Η οικογένεια έχει αναφέρει πως την έχουν προσεγγίσει πολλές φορές στο παρελθόν για την παραγωγή μιας βιογραφικής ταινίας όμως είχαν αρνηθεί. Πλέον η οικογένεια νιώθει έτοιμη να γιορτάσει την εκπληκτική ζωή και το ταλέντο της Amy Winehouse μέσω μιας ταινίας. «Ξέρουμε πως μέσω του ιδρύματος Amy Winehouse η αληθινή ιστορία της ασθένειάς της μπορεί να βοηθήσει πολλούς άλλους που ίσως αντιμετωπίζουν παρόμοια θέματα» σχολίασε η οικογένεια σε ανακοίνωσή της.