Matt Bellamy: «Θα ήθελα να παίξω στις πυραμίδες της Αιγύπτου»

muse-matt-bellamy Daniel DeSlover
ΤΕΤΑΡΤΗ, 17 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018

Ο frontman των Muse μίλησε για τις φιλοδοξίες του και την απόφασή του να απομονωθεί από τις παγκόσμιες πολιτικές εξελίξεις.

Οι Muse επιστρέφουν με το όγδοο άλμπουμ τους με τίτλο «Simulation Theory», στο οποίο συμπεριλαμβάνονται τα singles «Dig Down», «Thought Contagion» και «The Dark Side». Ο frontman των Βρετανών ροκάδων, Matt Bellamy, μίλησε στους Times για τις φιλοδοξίες του συγκροτήματος, οι οποίες δεν έχουν όρια.

Όταν ο Bellamy ρωτήθηκε εάν οι Muse θα κυκλοφορήσουν ποτέ έναν acoustic δίσκο σε αντιδιαστολή με τον «γεμάτο» rock ήχο τους, ο μουσικός έγνεψε το κεφάλι του αρνητικά και απάντησε πως θα ήθελε να παίξει στις πυραμίδες της Αιγύπτου, συμπληρώνοντας πως «θα ήταν ενδιαφέρον».

Στη συνέντευξη ο Bellamy αναφέρθηκε στις γενικότερες πολιτικές εξελίξεις, καθώς και την επιλογή του να αποστασιοποιηθεί από τα media. «Όταν βάζεις τις ειδήσεις, βλέπεις ανθρώπους να τσακώνονται όλη την ώρα και είναι αηδιαστικό. Ο κόσμος αποφεύγει να ασχοληθεί επειδή είναι δυσάρεστο. Μια από τις πολιτικές δηλώσεις του άλμπουμ είναι για το γεγονός ότι το να θέλει κανείς να αποφύγει τον διάλογο γίνεται πιο ελκυστικό από το να συζητάς.

Για να μπορέσει να απομονωθεί από τις παγκόσμιες εξελίξεις ο τραγουδιστής των Muse αποκάλυψε πως αγόρασε εξοπλισμό εικονικής πραγματικότητας και επισκέφτηκε το φεστιβάλ Burning Man. «Είναι η αίσθηση του να αντιδρώ στο πολιτικό τοπίο και που αντιλήφθηκα πως πραγματικά δεν θέλω να ξέρω για τον κόσμο πια. Είναι η θέληση για απόδραση. Είναι μια επιθυμία να βρεις της χαρά και το σημείο στο μυαλό μου όταν ήμουν παιδί και τα πράγματα φαίνονται υπέροχα και απλά».