Ο Paul McCartney επανεκδίδει τους δύο πρώτους δίσκους των Wings

paul-mccartney-and-wings
ΔΕΥΤΕΡΑ, 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018

Οι νέες πολυτελείς εκδόσεις των «Wild Life» και «Red Rose Speedway» θα περιλαμβάνουν πλούσιο ανέκδοτο υλικό.

Μετά τη θητεία του στους Beatles, ο Paul McCartney σχημάτισε τους Wings, με τους οποίους κυκλοφόρησε εφτά άλμπουμ, από το 1971 έως το 1981. Οι δύο πρώτοι δίσκοι του συγκροτήματος – το «Wild Life» του 1971 και το «Red Rose Speedway» του 1973 – πρόκειται να επανεκδοθούν στο πλαίσιο της σειράς Archive Collection.

Ακούστε μια ανέκδοτη εκτέλεση του «Live And Let Die».

Το ντεμπούτο των Paul McCartney and Wings θα κυκλοφορήσει σε πολυτελή έκδοση τριών CD (συν ένα DVD), συνοδευόμενη από ένα βιβλίο 128 σελίδων με την ιστορία του συγκροτήματος, συνεντεύξεις και επεξηγήσεις των τραγουδιών, καθώς και ένα 48σελιδο λεύκωμα περιοδειών με φωτογραφίες, στίχους. Στο πακέτο συμπεριλαμβάνονται 25 bonus τραγούδια (με ορισμένα από αυτά να είναι ακυκλοφόρητα), ενώ το remastering έγινε στα στούντιο του Abbey Road.

Αντίστοιχα, η έκδοση του «Red Rose Speedway» θα κυκλοφορήσει σε πακέτο τριών CD, δυο DVD και ενός Blu-ray με ανέκδοτες ερμηνείες, βιντεοκλίπ και συνεντεύξεις. Πέραν της remastered έκδοσης του άλμπουμ, η επανέκδοση περιλαμβάνει όλο το υλικό που προοριζόταν αρχικά για την κυκλοφορία του ως διπλού concept δίσκου, με όλα τα singles, b-sides, εναλλακτικές μίξεις και ακυκλοφόρητο υλικό της εποχής. Το deluxe πακέτο έρχεται μαζί με ένα βιβλίο σκίτσων του Paul και της Linda McCartney, αντίγραφα των χειρόγραφων στίχων και το 64σέλιδο βιβλίο φωτογραφιών, «Wings In Morocco».

Οι δύο επανεκδόσεις θα κυκλοφορήσουν στις 7 Δεκεμβρίου και οι προαγορές έχουν ξεκινήσει μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του McCartney.