Νέο βιβλίο από την Αλκυόνη Παπαδάκη και όλα όσα δεν γνωρίζαμε για εκείνη

alkuoni-papadaki
ΤΕΤΑΡΤΗ, 24 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018

Το νέο μυθιστόρημα της Αλκυόνης Παπαδάκη με τίτλο «Το χαμόγελο του δράκου» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα.

Οι ήρωες της Αλκυόνης Παπαδάκη, σαν μοναχικοί γλάροι, περπατούν μέσα στη βροχή και ζωγραφίζουν εικόνες στην ψυχή μας. Ένα λυρικό μυθιστόρημα για την αέναη αναμέτρηση μάνας κόρης και τον προδότη έρωτα, αυτόν που διαλέγουμε εμείς...

Η συγγραφέας με περισσότερες από 1.500.00 πωλήσεις, βρίσκεται πλέον σε νέο εκδοτικό σπίτι ενώ πρόκειται για μία από τις πλέον αγαπημένες πένες τόσο του κοινού όσο και των κριτικών.

Εμείς… που κάναμε ψίχουλα την ψυχή μας για να ταΐσουμε τα όρνια.
Εμείς… που περπατήσαμε μέσα στη βροχή γιατί δεν καταδεχτήκαμε να πάρουμε την ομπρέλα που μας πρόσφεραν οι άλλοι επ’ αμοιβή…
Εμείς… που περπατήσαμε στον υπόνομο μ’ ένα τριαντάφυλλο στο χέρι.
Εμείς… που κάναμε τον δράκο που φώλιαζε μέσα μας να χαμογελάσει.

Εμείς… που φτάσαμε στην άκρη του γκρεμού, μόνο και μόνο για ν’ απολαύσουμε τη θέα…
Εμείς… που δεν ζητήσαμε ποτέ τα ρέστα της ζωής μας από τον ταμία.
Να ’μαστε, λέει, στη βαρκούλα… και να ’χε φεγγαράδα… και ν’ αρμενίζαμε…

Με τον πατέρα και τη μητέρα μου την εποχή του μεγάλου πένθους.

Η Αλκυόνη Παπαδάκη γεννήθηκε στο Νιο Χωριό, κοντά στα Χανιά. Αφού αποφοίτησε από τη Γαλλική Σχολή, ήρθε στην Αθήνα με το όνειρο να αλλάξει τον κόσμο. Με την εμφάνισή της στη λογοτεχνία κατέκτησε το αναγνωστικό κοινό, το οποίο την ακολουθεί πιστά σε όλη τη συγγραφική πορεία της. Τα έργα της, τα οποία ανήκουν στη σύγχρονη μυθιστορία, διακρίνονται για την προσωπική, λυρική γραφή της. Μέσα στις σελίδες των βιβλίων της αναλύει, συνθέτει, αγωνίζεται, δημιουργεί, διακινδυνεύει και διδάσκει ήθος, σε μια δύσκολη εποχή που αναζητεί οδηγούς και πρότυπα ζωής. Από το 2018 τα βιβλία της κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Διόπτρα.

Την πρώτη ημέρα που ήρθα στην Αθήνα με μια βαλίτσα όνειρα, ετών 18.

4 πράγματα που δεν ξέραμε για τη «δική μας Αλκυόνη»
Όλοι γνωρίζουμε τη συγγραφέα Αλκυόνη Παπαδάκη που τρέφει τις ψυχές μας εδώ και δεκαετίες με ιστορίες που μιλούν στην ψυχή μας. Υπάρχουν, όμως, κάποια πράγματα που μάθαμε για εκείνη, τα οποία τη φέρνουν ακόμα πιο κοντά μας και την κάνουν «τη δική μας Αλκυόνη»:

  • Το πρώτο της μυθιστόρημα Το Κόκκινο Σπίτι, που κυκλοφόρησε το 1988, είναι εμπνευσμένο από τα παιδικά της χρόνια στο πατρικό της σπίτι στην Κρήτη. «Από αυτό το σπίτι όπου πέρασε όλη η ιστορία της νεότερης Ελλάδας ήθελα πάντα να φύγω γιατί ήταν βαριά η σκιά του», όπως λέει η ίδια.
  • Από τη μητέρα της, που της διηγούνταν δικές της ιστορίες και της διάβαζε κάθε λογής συγγραφικά έργα ‒από νουβέλες μέχρι θεατρικά‒, πήρε αυτή τη μοναδική συγγραφική ματιά στις ψυχές των ανθρώπων.
  • Ξεκίνησε την καριέρα της ως δημοσιογράφος στην εφημερίδα Η Αυγή, όπου την είχαν επιλέξει για το κοινωνικό ρεπορτάζ χάρη στην ευαισθησία που χαρακτηρίζει τη γραφή της.
  • Οφείλει το όνομά της σε έναν θείο της Αλκιβιάδη που είχε σκοτωθεί στην Αλβανία. Κάπως έτσι το «Άλκι-» έγινε «Αλκυόνη».

Το νέο μυθιστόρημα της Αλκυόνης Παπαδάκη με τίτλο «Το χαμόγελο του δράκου» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα.