Οι μεγαλύτεροι νικητές στην ιστορία των βραβείων Grammy

oi-megaluteroi-nikites-stin-istoria-ton-brabeion-grammy

ΤΡΙΤΗ, 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013

Τα -εφάμιλλα των Oscars- βραβεία της μουσικής βιομηχανίας, έχουν τους δικούς τους «αγαπημένους» αστέρες, οι οποίοι κάνουν συλλογή από… «χρυσά γραμμόφωνα» στη διάρκεια της καριέρας τους.

Beyonce

Η Beyonce έχει αποσπάσει 16 βραβεία Grammy, η οποία στην 46η τελετή το 2004, όταν ξεκίνησε τη solo καριέρα της, βραβεύτηκε με 5 βραβεία σε μία βραδιά και έγινε η τέταρτη γυναίκα καλλιτέχνης με αυτό το ρεκόρ, μετά τις Alicia Keys, Layrun Hill και Norah Jones. Το 2010 έσπασε το δικό της ρεκόρ, κατακτώντας 6 βραβεία.

Stevie Wonder

Έχει τιμηθεί με τα περισσότερα βραβεία από οποιονδήποτε άλλο άντρα καλλιτέχνη, έχοντας στη συλλογή του 22 βραβεία Grammy, συν ένα για τη συνολική του προσφορά στη μουσική.

U2

Οι Ιρλανδοί stars είναι κάτοχοι συνολικά 22 βραβείων Grammy, που είναι και τα περισσότερα που έχει κερδίσει ποτέ μπάντα στην ιστορία του θεσμού.

Michael Jackson

Ο «Βασιλιάς τη Pop» δεν θα μπορούσε να λείπει από τη συγκεκριμένη λίστα. Με το album του «Thriller», κατάφερε να κερδίσει σε μία βραδιά συνολικά 8 βραβεία.

Alison Krauss

Είτε ως τραγουδίστρια μαζί με τον frontman των Led Zeppelin Robert Plant, είτε ως συνθέτρια και παραγωγός με την μπάντα της Union Station, είναι η πιο πολυβραβευμένη γυναίκα καλλιτέχνης στην ιστορία του θεσμού, με σύνολο 26 Grammy.

Adele

Η Βρετανίδα τραγουδίστρια ισοφάρισε το ρεκόρ της Beyonce το 2012, κερδίζοντας 6 χρυσά «γραμμόφωνα» σε μία βραδιά, σε όλες τις κατηγορίες στις οποίες ήταν υποψήφια.

Bruce Springsteen

«Αφεντικό» στη μουσική, «αφεντικό» και στις βραβεύσεις έχει αναδειχθεί ο τραγουδιστής από το New Jersey, καθώς είναι κάτοχος 20 βραβείων Grammy.

Ray Charles

Με συνολικά 17 βραβεία Grammy έχει τιμηθεί ο θρύλος της jazz Ray Charles, ακόμα και μετά το θάνατο του, με το album «Genius Love Company».

The Dixie Chicks

Οι Αμερικανίδες μετά τη διαμάχη τους με τον Πρόεδρο Bush και τη λογοκρισία που δέχθηκαν από τα αμερικανικά ραδιόφωνα, επέστρεψαν θριαμβεύτριες, κερδίζοντας 5 βραβεία Grammy το 2007 και έχοντας σύνολο 13 «γραμμόφωνα» στη συλλογή τους.

Quincy Jones

Ο αριθμός ρεκόρ των 27 Grammy ανήκει στον άνθρωπο πίσω από τις μεγαλύτερες επιτυχίες πολλών αστέρων της pop, ανάμεσα τους και το «Thriller» του Michael Jackson που ήταν δική του παραγωγή.

Vince Gill

Ένας από τους πιο γνωστούς εκπροσώπους της country και ιδιαίτερα αγαπητός καλλιτέχνης στο αμερικανικό κοινό, έχει κερδίσει συνολικά 20 βραβεία Grammy στη μουσική του καριέρα.

Aretha Franklin

Η θρυλική soul τραγουδίστρια με την υπέροχη φωνή, έχει επίσης 20 Grammy στη συλλογή της και μάλιστα, έχει κερδίσει 8 φορές το βραβείο για την καλύτερη r&b γυναικεία ερμηνεία.

Carlos Santana

Με το album του «Supernatural» σάρωσε τις πωλήσεις, αλλά και τα Grammy, καθώς ισοφάρισε το ρεκόρ του Michael Jackson με το «Thriller», κερδίζοντας 8 βραβεία σε μία βραδιά στις πιο σημαντικές κατηγορίες.