Νέο ντοκιμαντέρ για τη ζωή του Prince από την Ava DuVernay και το Netflix

prince Graham Wiltshire
ΤΡΙΤΗ, 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018

«Ο μόνος τρόπος που ξέρω να κάνω αυτήν την ταινία είναι με αγάπη και μεγάλη φροντίδα» δήλωσε η σκηνοθέτης.

Η σκηνοθέτης Ava DuVernay, η οποία ήταν υποψήφια στα Όσκαρ για το «Selma» και το «13th», φέρεται να εργάζεται πάνω σε μια νέα μεγάλη παραγωγή για το Netflix, με θέμα τη ζωή του Prince. Σε δηλώσεις της στο Deadline την περασμένη Δευτέρα, η σκηνοθέτης σχολίασε: «Ο Prince ήταν μια ιδιοφυΐα, μια χαρά και ένα τράνταγμα στις αισθήσεις».

«Ο μόνος τρόπος που ξέρω να κάνω αυτήν την ταινία είναι με αγάπη και μεγάλη φροντίδα. Είναι μεγάλη τιμή για εμένα και είμαι τόσο ευγνώμων για την ευκαιρία που μου ανέθεσε η οικογένεια» συμπλήρωσε η DuVernay. Η αποκάλυψη για το ντοκιμαντέρ έγινε σε άρθρο του Variety, όπου γνωστοποιήθηκε πως το Netflix έχει εξασφαλίσει την συνεργασία των κληρονόμων του Prince και το ντοκιμαντέρ.

Warner Brothers/Photofest

Έτσι λοιπόν το ντοκιμαντέρ θα περιλαμβάνει αποκλειστικές συνεντεύξεις, καθώς και πλούσιο αρχειακό υλικό και φωτογραφίες του Prince. Οι δύο πλευρές δεν έχουν προβεί σε ανακοίνωση, αλλά σύμφωνα με το σχετικό άρθρο το, ντοκιμαντέρ θα καλύπτει όλη τη ζωή του Prince και για αυτό ενδέχεται να κυκλοφορήσει σε πολλά επεισόδια. Πριν τον θάνατο του ο Prince σχεδίαζε μια σειρά ριάλιτι με το Netflix, στην οποία όμως δεν θα εμφανιζόταν ο ίδιος.

Η οικογένεια του Prince είχε αφήσει να εννοηθεί πως υπάρχουν σχέδια για μια σειρά ντοκιμαντέρ, ειδικά μετά τις οριστικές δικαστικές αποφάσεις σχετικά με τα πνευματικά δικαιώματα των έργων του καλλιτέχνη. Έκτοτε έχουν ανακοινωθεί αρκετές συλλογές και επανεκδόσεις με ακυκλοφόρητο υλικό από το «θησαυροφυλάκιο» του Prince, καθώς και φεστιβάλ στον χώρο του Paisley Park.