Φέτος γιορτάζουμε τις Απόκριες στο Μουσείο Γουλανδρή

fetos-giortazoume-tis-apokries-sto-mouseio-goulandri

ΠΕΜΠΤΗ, 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013

Απόκριες σημαίνουν κέφι, χαρά και ασταμάτητη διασκέδαση, αλλά φέτος έχουν και εκπαιδευτικό χαρακτήρα. Το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας προσκαλεί όλους σε 3 αποκριάτικες Κυριακές στο μουσείο.

Τις Κυριακές 3, 10 και 17 Μαρτίου, το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής ιστορίας προσκαλεί μικρούς και μεγάλους να ζήσουν την εορταστική ατμόσφαιρα με ένα αποκριάτικο πρόγραμμα, που θα ενθουσιάσει.

Ένα δεινοσαυράκι σας υποδέχεται στο αίθριο του Κέντρου ΓΑΙΑ και η γιορτή αρχίζει με «Κατασκευή αποκριάτικων μασκών», το εργαστήριο που έχει δημιουργηθεί για να βοηθήσει τα παιδιά να κατασκευάσουν τη μάσκα με το αγαπημένο τους ζωάκι.

Ακολουθεί το «Αποκριάτικο γαϊτανάκι», με κίνηση, μουσική, χορό, παιχνίδι όπως προστάζει το παραδοσιακό έθιμο και έπειτα έρχεται ο «Μάγος», που συναρπάζει μικρούς και μεγάλους με τις ταχυδακτυλουργικές του εκπλήξεις, καθοδηγώντας παράλληλα, τα παιδιά να διακοσμήσουν μόνα τους το χάρτινο κωνικό αποκριάτικο καπέλο τους.

Φυσικά, το πρόγραμμα περιλαμβάνει και «Κουκλοθέατρο», με πέντε παραστάσεις την ημέρα: Η παρέα της ζούγκλας, Ο βασιλιάς Αρίων, Τα 3 γουρουνάκια, Νίνα η χελωνίτσα και Η κοκκινοσκουφίτσα.

Στις αποκριάτικες εκδηλώσεις του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας, μπορείτε να μεταμορφωθείτε σε πεταλούδα, γάτα, λουλούδι και όχι μόνο, με το «Face painting» και να απολαύσετε λιχουδιές και γεύματα, που συμπληρώνουν την όμορφη ατμόσφαιρα στο «Καφέ – εστιατόριο Αμμωνίτες».

Αυτές τις Αποκριές φορέστε μία μάσκα, ένα καπέλο ή στην στολή σας και μεταφερθείτε σε ένα παραμυθένιο κόσμο χαράς και δημιουργίας.

Πληροφορίες: Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, είσοδος από Κέντρο ΓΑΙΑ, Οθωνος 100, Κηφισιά, τηλ. 210 8015870, διάρκεια: Κυριακή 3,10 και 17 Μαρτίου, ώρες λειτουργίας Μουσείου τις Κυριακές: 10.00 – 16.00, ώρες αποκριάτικου προγράμματος : 10.30 – 15.00, εισιτήριο: ενήλικες και παιδιά 6 ευρώ, παιδιά έως 2 ετών δωρεάν είσοδος (στην τιμή περιλαμβάνεται το αποκριάτικο πρόγραμμα και οι δύο μόνιμες εκθέσεις του Μουσείου).