Marianne Faithfull: «Με ανακάλυψαν επειδή ήμουν πολύ όμορφη, όχι λόγω φωνής»

nick-cave-marianne-faithfull-3
ΠΕΜΠΤΗ, 08 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Η Βρετανίδα τραγουδίστρια του «As Tears Go By» μίλησε στον Nick Cave για τα πρώτα της βήματα στην βιομηχανία της μουσικής.

Η θρυλική τραγουδίστρια, Marianne Faithfull, κυκλοφόρησε ένα νέο άλμπουμ με τίτλο «Negative Capability», όπου συνεργάστηκε με τους Nick Cave, Warren Ellis, Rob Ellis, Ed Harcourt, Rob McVey και Mark Lanegan. Η Faithfull έδωσε στη δημοσιότητα μια συνέντευξη στον Nick Cave, με τον οποίο έγραψε και ερμήνευσε το «The Gypsy Faerie Queen».

Στο βίντεο της συνέντευξης που σκηνοθέτησε ο Naiché Caudron, η Faithfull μιλά για τις εμπνεύσεις της, τη δημιουργική διαδικασία και τις ηχογραφήσεις του νέου άλμπουμ, αλλά και για τις «σκοτεινές μνήμες» που έχει από τη δεκαετία του 1960 και το πώς ένιωθε μετά τα πρώτα βήματά της στην βιομηχανία της μουσικής.

AP

«Ήμουν 17 όταν με ανακάλυψαν. Ο Andrew Oldham [μάνατζερ και παραγωγός των Rolling Stones] με είδε σε ένα πάρτι και δεν το έκανε επειδή πίστευε ότι μπορούσα να τραγουδήσω, αλλά γιατί ήμουν πολύ όμορφη. Αυτό είδε, νόμιζε πως είχα ένα εμπορεύσιμο πρόσωπο!» εξηγεί η Faithfull.

Αρχικά η ίδια είχε στόχο να καταθέσει αιτήσεις για πανεπιστημιακές σπουδές, αλλά τελικά την έπεισαν να ηχογραφήσει το «As Tears Go By» που έγραψαν οι Mick Jagger και Keith Richards και το οποίο έμελλε να γίνει τεράστια επιτυχία. «Ξαφνικά όλη μου η ζωή έκανε μια κωλοτούμπα και αντί να πάω στο Κέιμπριτζ ή την Οξφόρδη, ήμουν στα στούντιο της Atlantic με τον Mick και τον Keith τραγουδώντας το “As Tears Go By”» εξήγησε η Faithfull.

Όπως τόνισε όμως στη συνέχεια, η ίδια ένιωθε πως έτσι πραγματοποιούσε τις «φαντασιώσεις άλλων ανθρώπων» και όχι τις δικές της και άρχισε να νιώθει πιο άνετη στον ρόλο της ως μουσικός στο comeback δίσκο της «Broken English» του 1979.

Δείτε τη συνέντευξη της Marianne Faithfull με τον Nick Cave