Η Άνδρος μέσα από το βλέμμα 116 Ίνστα-φωτογράφων

foleroy-elina-xora

Φολέρου Ελίνα - Χώρα

ΠΕΜΠΤΗ, 08 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Η έκθεση φωτογραφίας #Μy_Andros είναι ένα ταξίδι στις υπέροχες εικόνες που χαρακτηρίζουν την Άνδρο.

Μια περιήγηση στα τοπία, τους ανθρώπους, τα χρώματα και τις στιγμές που συνθέτουν τις απρόσμενες λεπτομέρειες αυτού του τόπου. Εκατόν δεκαέξι ταλαντούχοι φωτογράφοι καταθέτουν τη προσωπική τους δημιουργική ματιά και μέσα από τις ποικιλόμορφες καλλιτεχνικές τους προσεγγίσεις μας ξεναγούν στις ομορφιές του ξεχωριστού νησιού που έχει αγαπηθεί από όλο τον πλανήτη, ένα νησί γεμάτο φανερούς και κρυμμένους φωτογραφικούς θησαυρούς.

Χρόνης Στέφανος-Μπατσί

Οι φωτογραφίες της έκθεσης προέκυψαν από το φωτογραφικό Project #My_Andros που διοργάνωσε την Άνοιξη του 2018 η ομάδα Greek Instagramers Events σε συνεργασία με το Κυκλαδικό Τουριστικό Δίκτυο Άνδρου CTN ANDROS (andros.travel) και την φωτογραφική λέσχη Άνδρου, υπό την αιγίδα του Δήμου της Άνδρου. Πάνω από 100 φωτογράφοι φιλοξενήθηκαν και ξεναγήθηκαν στο νησί για τρεις ημέρες με σκοπό να εξερευνήσουν τις ξεχωριστές του ομορφιές και να τις αναδείξουν μέσα από τις φωτογραφίες τους.

Η έκθεση φωτογραφίας #My_Andros θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά ολοκληρωμένη στον Πολυχώρο Πολιτισμού Αθηναΐς, στην Αθήνα. Το καλοκαίρι του 2018 φιλοξενήθηκε, διαιρεμένη σε τρία μέρη, σε πολιτιστικούς χώρους της Άνδρου, στο Μπατσί, τη Χώρα και το Κόρθι, ενώ μέρος της παρουσιάζεται και στην 34η διεθνή έκθεση τουρισμού Philoxenia 2018, στη Θεσσαλονίκη.

Στίγκας Θεόδωρος - Χώρα

Επισκεφθείτε το hashtag #My_Andros στο Instagram για να δείτε περισσότερες φωτογραφίες της Άνδρου από τους συμμετέχοντες στην έκθεση. Επίσης στο site tinyurl.com/gre-pma θα δείτε στιγμιότυπα από την φωτογράφιση του νησιού.

Διοργανωτές και επιμελητές της έκθεσης η δραστήρια φωτογραφική ομάδα Greek Instagramers Events. Η ομάδα δημιουργήθηκε το 2013, με αφετηρία το κοινωνικό δίκτυο Instagram. Ιδρυτές της ο Γιώργος Βέργαδος (@gvergados), η 'Ελλη Αγιαννίδη (@elaki26) και η Σταυρούλα Σπυρέα (@vspireas). Με οδηγό την κοινή τους αγάπη για τη φωτογραφία, συσπειρώνουν την ελληνική κοινότητα των φίλων αυτής της τέχνης δημιουργώντας ένα βήμα καλλιτεχνικής έκφρασης, επικοινωνίας και ανταλλαγής εμπειριών.

Πέτσα Ειρήνη - Ι.Μ.Ζωοδόχου Πηγής

Τα τελευταία πέντε χρόνια η ομάδα διοργανώνει δημιουργικές και κοινωνικές δραστηριότητες σε σχέση με την τέχνη της φωτογραφίας με ανοιχτή συμμετοχή για όλους. Μέσα από αυτές τις δράσεις αναδεικνύεται το ταλέντο των φίλων της φωτογραφίας και καλλιεργείται το ομαδικό και δημιουργικό πνεύμα. Οι δράσεις τους περιλαμβάνουν ομαδικές εκθέσεις φωτογραφίας που παρουσιάζονται σε πολλές πόλεις της Ελλάδας, φωτογραφικές εξορμήσεις και εκδρομές, σεμινάρια φωτογραφίας με καταξιωμένους καθηγητές καθώς και συνεργασίες με σημαντικούς φορείς του πολιτισμού όπως μουσεία, θέατρα και καλλιτεχνικά φεστιβάλ.

Βέργαδος Γιώργος - Χώρα

Info
Εγκαίνια: Κυρακή 18/11, ώρα 19:30
Πολυχώρος  Πολιτισμού Αθηναΐς  (Καστοριάς 34-36, Βοτανικός, Αθήνα)
Ανοιχτά για το κοινό έως 25/11 καθημερινά από 11.00 – 23.00, κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης στο 2103480000
Είσοδος Ελεύθερη