Τα Χριστούγεννα είναι ήδη εδώ στο Μουσείο της Ακρόπολης

mouseio-akropolis-xristougenniatiko-doro
ΔΕΥΤΕΡΑ, 12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Οι προτάσεις για δώρα από το Πωλητήριο του Μουσείου Ακρόπολης είναι πιο χριστουγεννιάτικα από ποτέ.

Το Γούρι του Μουσείου Ακρόπολης για το 2019
Eίναι εμπνευσμένο από την διακόσμηση της σίμης, του «Αρχαϊκού Παρθενώνα», που πολλοί ταυτίζουν με τον Εκατόμπεδο των αρχαίων πηγών. Η διακόσμηση φέρει εγχάρακτα και ζωγραφιστά ανθέμια και άνθη λωτού. Ο πρώτος αυτός λαμπρός Παρθενώνας σηματοδοτεί την αρχή της τεράστιας ακτινοβολίας της πόλης της θεάς Αθηνάς και χρονολογείται γύρω στο 570  π. Χ. Το αέτωμα του Εκατόμπεδου βρίσκεται στην Αίθουσα της Αρχαϊκής Ακρόπολης στον πρώτο όροφο.

Τιμή: 27,00€
Υλικό: Επιχρυσωμένος ορείχαλκος
Σχεδιαστής: Κώστας Δημόπουλος

Χριστουγεννιάτικη μπάλα «αρχαϊκά αλογάκια»
Eίναι εμπνευσμένη από τα μαρμάρινα άλογα της μετόπης του Εκατόμπεδου, του ναού που κατασκευάστηκε γύρω στο 570 π.Χ. στη θέση του κατοπινού Παρθενώνα. Το μοναδικό αυτό έκθεμα βρίσκεται στην Αίθουσα της Αρχαϊκής Ακρόπολης στον πρώτο όροφο.

Τιμή: 12,50€
Χρώμα: κόκκινο
Σχεδιαστής: Prepack

Χριστουγεννιάτικη μπάλα «επιγραφή»
Το σχέδιο είναι εμπνευσμένο από ψήφισμα του 405/4 π.Χ. με το οποίο η πόλη της Αθήνας τιμά την σύμμαχό της Σάμο. Το έκθεμα βρίσκεται στη βόρεια πτέρυγα του πρώτου ορόφου του Μουσείου.

Τιμή: 12,50€
Χρώμα: λευκό
Σχεδιαστής: Prepack

Κεραμικό ρόδι
Οι πολυάριθμοι σπόροι του το έκαναν σύμβολο γονιμότητας, αφθονίας, ευημερίας και καλής τύχης. Ο σχεδιασμός του σύγχρονου κεραμικού ροδιού είναι εμπνευσμένος από το ρόδι που κρατά η Κόρη 593 ως προσφορά στη θεά Αθηνά (580–570 π.Χ.). Το έκθεμα βρίσκεται στην Αίθουσα της Αρχαϊκής Ακρόπολης στον πρώτο όροφο.

Τιμή: 19,00€
Χρώματα: κόκκινο, λευκό
Υλικό: το λευκό ρόδι είναι κατασκευασμένο από πορσελάνη
Σχεδιαστής: Τρεις Γραμμές

Κεραμική σφαίρα
Eίναι διακοσμημένη με γεωμετρικά σχέδια εμπνευσμένα από τα πήλινα αγγεία της Γεωμετρικής Εποχής (9ος – 8ος αι. π.Χ.) που βρίσκονται στην προθήκη1 της Αίθουσας των Κλιτύων της Ακρόπολης στο ισόγειο.

Τιμή: 15,00€
Χρώματα: κόκκινο, μαύρο
Σχεδιαστής: Τρεις Γραμμές

Πορσελάνινος τροχός
Το διακοσμητικό αυτό αντικείμενο είναι εμπνευσμένο από τον χάλκινο τροχό, αφιέρωμα αγνώστου στο Ιερό της Ακρόπολης κατά τον 6ο αι. π.Χ. Το έκθεμα βρίσκεται στην προθήκη19 της Αίθουσας της Αρχαϊκής Ακρόπολης στον πρώτο όροφο.

Τιμή: 15,00€
Χρώμα: λευκό
Υλικό: πορσελάνη
Σχεδιαστής: Τρεις Γραμμές

Info
Τα προϊόντα είναι διαθέσιμα στο Πωλητήριο του ισογείου.
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Πέμπτη 9 π.μ. - 5 μ.μ. (τελευταία είσοδος στις 4.30 μ.μ.) / Παρασκευή 9 π.μ. - 10 μ.μ. (τελευταία είσοδος στις 9.30 μ.μ.) / Σάββατο & Κυριακή 9 π.μ. - 8 μ.μ. (τελευταία είσοδος στις 7.30 μ.μ.)
Πληροφορίες: [email protected] (Πωλητήρια) / 210 9000959, [email protected] (Εμπορικό τμήμα).