Katy Perry, Rod Steward και Neil Young κατακρίνουν τον Trump για «άκαρδο» tweet

donald-trump
ΔΕΥΤΕΡΑ, 12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Ο Αμερικάνος πρόεδρος «απείλησε» με περικοπές για τη δασοπροστασία της Καλιφόρνια εν μέσω των φονικών πυρκαγιών.

Οι φονικές πυρκαγιές στην Καλιφόρνια έχουν στοιχήσει τη ζωή σε τουλάχιστον 31 ανθρώπους, ενώ περίπου 250.000 κάτοικοι έχουν λάβει εντολές να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Λόγω των σφοδρών ανέμων, η πυρκαγιά έχει εξαπλωθεί σε μια τεράστια περιοχή και έχει καταστρέψει πάνω από 6.700 κτίρια και έχει απανθρακώσει πάνω από 400.000 στρέμματα γης.

Πολλοί αστέρες της showbiz έχουν χάσει τα σπίτια τους και έχουν απευθύνει κάλεσμα σε βοήθεια και συμπαράσταση στα θύματα και τις πυροσβεστικές αρχές. Ο Αμερικάνος πρόεδρος Donald Trump βρέθηκε στο στόχαστρο πολλών για ένα «άκαρδο» tweet, όπου έκανε λόγο για «τόσο κακή» διαχείριση τω δασών και απείλησε τις ομοσπονδιακές αρχές με περικοπές, εάν δεν υπάρξουν άμεσες βελτιώσεις.

«Αυτή είναι μια απολύτως άκαρδη απάντηση. Η πολιτική δεν έχει καν σχέση. Είναι απλά καλές αμερικάνικες οικογένειες που χάνουν τα σπίτια τους και εκκενώνονται σε καταφύγια, καθώς στέλνεις tweet» έγραψε η Katy Perry στο Twitter.

«Κύριε πρόεδρε, καθώς τα σπίτια του κόσμου καίγονται, ζωές χάνονται και οι πυροσβέστες ρισκάρουν τις ζωές τους, η Καλιφόρνια χρειάζεται λόγια στήριξης και ενθάρρυνσης, όχι απειλές, καταγγελίες και κατηγορίες» έγραψε ο Rod Stewart, αναρωτώμενος στην συνέχεια «που είναι ο Winston Churchill όταν τον χρειάζεσαι».

Ο Neil Young, ο οποίος έχασε το σπίτι του κοντά στο Μάλιμπου από τις φωτιές, έκανε μια δήλωση μέσω της ιστοσελίδας του, όπου τόνισε πως «η Καλιφόρνια είναι ευάλωτη – όχι λόγω της κακής διαχείρισης των δασών όπως ο Donald Trump (ο αποκαλούμενος πρόεδρος μας) θα ήθελε να πιστέψουμε. Στην πραγματικότητα, καθώς γράφω αυτό, δεν μαίνεται μια δασική πυρκαγιά. Είμαστε ευάλωτοι λόγω της κλιματικής αλλαγής, των ακραίων καιρικών φαινομένων και η εκτεταμένη ξηρασία είναι ένα κομμάτι αυτού». Ο μουσικός στην συνέχεια χαρακτήρισε των Trump «ακατάλληλο αρχηγό» και εξέφρασε την ελπίδα πως το νέο Κογκρέσο θα μπορέσει να βοηθήσει.